Apie tai pranešė Ukrainos prezidento spaudos tarnyba.

Skelbiama, kad jos būklė stabili.

„Dabartinė Olenos Zelenskos diagnozė: vidutinio sunkumo abiejų pusių daugiasegmentė pneumonija, – sakoma prezidentūros pranešime, paskelbtame socialiniame tinkle „Facebook“. – Papildomas deguonis nereikalingas. Būklė stabili.“

Kad užsikrėtė koronavirusu O. Zelenskaja paskelbė penktadienį.


„Šiandien gavau teigiamą tyrimo dėl koronaviruso atsakymą. Netikėta naujiena. Ypač atsižvelgiant, kad aš ir mano šeima ir toliau laikomės visų reikalavimų – pirštinės, kaukės, minimumas kontaktų“, – penktadienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė O. Zelenskaja.

„Iš karto pasakysiu, kad jaučiuosi gerai, bet esu gydoma ambulatoriškai, izoliuota nuo kitų šeimos narių, kad nesukelčiau jiems pavojaus. Volodymyrui ir vaikams taip pat buvo atlikti tyrimai, jų atsakymai – neigiami“, – parašė ji.

Žinutėje O. Zelenskaja pridūrė, kad „karantino [priemonių] švelninimas dar nereiškia, kad COVID-19 dingo“.

„Pavojus dar nepraėjo, jis arti. Arčiau nei gali pasirodyti“, – parašė pirmoji šalies ponia.

Ukrainoje per pastarąją parą nustatyti dar 666 naujuoju koronavirusu užsikrėtę žmonės, 11 pacientų mirė ir 275 pasveiko, rodo antradienį paskelbti atsaką į COVID-19 epidemiją koordinuojančios Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) duomenys.

Ankstesnę dieną buvo patvirtinti 656 nauji užsikrėtimo atvejai. Iki šiol didžiausias per parą užfiksuotų užsikrėtimų skaičius Ukrainoje buvo paskelbtas birželio 13-ąją , kai buvo nustatyti 753 užsikrėtę asmenys.

NSGT duomenimis, lig šiol šalyje iš viso nustatyta 32 476 užsikrėtimo atvejai, 14 528 žmonės pasveikto, 912 užsikrėtusiųjų mirė.

Šiuo metu Ukrainoje COVID-19 serga 17 036 žmonės – tai yra, 380-ia daugiau nei skelbta pirmadienį.

Dauguma naujausių atvejų buvo patvirtinti Lvivo (139 ir Rivinės (104) srityse.