Abu nauji pacientai buvo neseniai atvykę iš Jungtinės Karalystės, informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

„Ministerija šiandien gali patvirtinti du naujus COVID-19 atvejus Naujojoje Zelandijoje, siejamus su sienos kirtimu po neseniai įvykusios kelionės JK. Abu atvejai yra susiję“, – trumpame pranešime nurodė institucija.

Naujosios Zelandijos sienos šiuo metu yra atviros tik grįžtantiems piliečiams ir jų šeimoms, bet tam tikros išlygos taikomos verslo atstovams ir labdaros sumetimais. Vis tik visi atvykusieji privalo dvi savaites laikytis karantino.

Ramiojo vandenyno pietuose esanti šalis, turinti 5 mln. gyventojų, nuo pandemijos pradžios užfiksavo tik 22 mirties atvejus, o praėjusią savaitę paskelbė įveikusi viruso plitimą bendruomenėse.

Dėl to buvo panaikinti vidaus apribojimai, įskaitant socialinio atstumo reikalavimus ir viešųjų susibūrimų suvaržymus, nors ir toliau galioja griežta sienų kontrolė.

Ministre pirmininkė Jacinda Ardern pirmadienį pareiškė nesakiusi, kad šalyje apskritai nėra koronaviruso, nes „Naujojoje Zelandijoje ateityje vėl bus atvejų“.

„Be abejo, tikimės ir manome, kad [jų bus nustatyta] pasienyje... Jeigu [infekuotieji] bus karantinuojami, tai būtų visiškai kitokia istorija nei [viruso plitimas] bendruomenėse“, – sakė ji žurnalistams ir pridūrė, kad „kova tęsiasi“.