Tarptautinio plovo virimo čempionato laimėtojas, uzbekiškos virtuvės puoselėtojas Lietuvoje, grilio patiekalų meistras ir tinklalapio plov.lt įkūrėjas Pavelas Kolesnikas siūlo pasigaminti avienos šašlyką su išskirtiniu ingredientu.

Šašlykai

Jums reikės:

2 kg avienos kumpio,

500 g svogūnų,

1 l mineralinio vandens,

šašlykų prieskonių,

svanų druskos,

juodųjų pipirų,

lajaus.

Šašlykai

Gaminimas

Mėsą supjaustykite kubeliais (3 x 3 cm). Avieną apiberkite druska, pipirais ir šašlykų prieskoniais. Ten pat sudėkite supjaustytus svogūnus ir viską labai gerai išmaišykite, mėsą įtrinkite. Palikite 20 min. pastovėti. Mėsą su prieskoniais sumeskite į 5 l tuščią vandens butelį, užpilkite mineraliniu vandeniu ir užsukite. Labai gerai sukratykite (kol butelis įsitemps nuo spaudimo). Palikite pastovėti 2 valandas. Suverkite šašlykus ant iešmo, tarp gabaliukų palikite tarpelius; kiekvieną iešmą apvyniokite vidiniais avių riebalais (lajumi). Šis avių vidinis riebalinis tinklelis puikiai tinka ne tik mėsai – juo galima apvynioti ir daržoves. Šitaip paruošti produktai lieka sultingi ir įgauna lengvą avienos aromatą.

Šašlykai

Jei norite kitokio varianto, avieną užmarinuokite su druska, pipirais, čiobreliais ir malta rūkyta paprika. Mėsą gerai įtrinkite ir palikite per naktį. Apvyniokite lajaus tinkleliu, kaip nurodyta prieš tai. Suverkite mėsą ant iešmų ir kepkite.

Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)