Pranešime spaudai šio būsto savininkai pasakoja, kad pajūrio namai jų gyvenime atsirado visiškai spontaniškai. Kartą poilsio pajūryje metu dviračiais užklydę į Kuršių taką, jie pastebėjo nedidelį modernaus dizaino namą. Tačiau, vos įžengus į dar statybų dulkėmis nusėtas erdves, jaunos šeimos mintyse įsišaknijo aiškus būsimų namų vaizdas.

Pagrindinis šio būsto privalumas – kone namuose tyvuliuojanti jūra. Ji matosi ne tik iš balkono, bet ir iš svetainės, miegamojo ar virtuvės. Vos 20 metrų atstumas nuo jūros kranto – itin didelis privalumas ne tik vasarą, bet ir šaltuoju metų laiku, kuomet į paplūdimį eiti netraukia, o jūra džiaugtis vis tiek norisi.

Nedidelei erdvei buto savininkai kėlė 2 pagrindinius reikalavimus: pirmasis jų buvo logiškas, patogus erdvės išplanavimas, o antrasis – estetiškas, nuo gamtos nenutolstantis interjeras.

Butas pajūryje

Abu šiuos tikslus savininkai įgyvendino patys, be profesionalių dizainerių pagalbos, o jų idėjas realizavo nagingi baldininkai. Sudėtingiausia buvo mažą erdvę išplanuoti taip, kad bute tilptų visos patogiam gyvenimui būtinosios erdvės, kad jos nemaišytų viena kitai, ir kad iš kiekvienos erdvės būtų galima džiaugtis jūros vaizdu.

Kertinis sprendimas, leidęs atskirti koridorių, valgomąjį, virtuvę ir miegamojo zonas, čia tapo pralaidi medžio pertvara, kuri vizualiai nesumažino ir taip nedidelės erdvės, tačiau sukūrė esminę būsto ašį, aplink kurią pavyko racionaliai paskirstyti gyvenamąjį plotą atskiromis erdvėmis.

Kurdami interjerą būsto savininkai sąmoningai rinkosi natūralias, kokybiškas medžiagas, faktūras ir spalvas, artimas lietuviškam Baltijos pajūriui, taip siekdami per daug nenutolti nuo gamtos. O tuo pačiu – turėti puikias sąlygas ir fiziniam, ir psichologiniam poilsiui.

Butas pajūryje

Papildomą jaukumą čia sukuria pagal atskirą užsakymą gaminti natūralaus medžio baldai, ekologiškas gobelenas, gintaro atspalvio apšvietimas. Ypatingą dėmesį buto šeimininkai skyrė ir vonios kambariui, kuriam prabangos, o tuo pačiu ir papildomos vizualinės erdvės sukuria gamtos prieglobstį primenančios medžio faktūros ir vos pastebima stiklo pertvara.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)