Savaitgalį vykusiose varžybose septyni tenisininkai susigrūmė suskirstyti į dvi grupes. Be paties turnyro iniciatoriaus tarp jų buvo tokios žvaigždės kaip austras Dominicas Thiemas (ATP-3), Vokietijos atstovas Alexanderis Zverevas (ATP-7), bulgaras Grigoras Dimitrovas (ATP-19).

Į aikštę taip pat žengė serbai Viktoras Troickis (ATP-184), Filipas Krajinovičius (ATP-32) ir Dušanas Lajovičius (ATP-23).

N. Džokovičius savo grupėje įveikė A. Zverevą, tačiau nusileido F. Krajinovičiui, kuris šventė abi pergales ir iškopė į finalą.

Kitoje grupėje pralaimėjimų išvengė D. Thiemas, sekmadienį finale pranokęs F. Krajinovičių 4:3 (4:2), 2:4, 4:2. Baiminantis dėl nuo kovo nesivaržiusių tenisininkų fizinės formos, buvo žaidžiami sutrumpinti mačai.

Turnyrą Serbijos sostinėje stebėjo 4 tūkst. žiūrovų. Pirmasis tūkstantis bilietų buvo išparduoti vos per 7 minutes. Artėjant varžyboms ir Serbijos vyriausybei vis labiau švelninant apribojimus viešiesiems renginiams, organizatoriai į tribūnas galėjo priimti ir daugiau teniso gerbėjų.

Jų palaikymas iki ašarų sujaudino N. Džokovičių.

„Verkiu ne dėl to, kad nepatekau į finalą. Man ši aplinka primena vaikystę. Šios kelios dienos buvo labai emocionalios. Žinoma, galite kritikuoti, kalbėti, kad tai pavojinga, tačiau ne man vertinti pandemijos eigą ir spręsti, kas teisinga, o kas ne“, – sakė 33-ejų pirmoji planetos raketė.

Visiems žiūrovams prie įėjimų į aikštyną buvo dalinamos veido kaukės, tačiau jomis sausakimšose tribūnose naudojosi tik nedaugelis.

"Adria Tour" varžybos Belgrade

„Adria Tour“ varžybų serija turėjo susidėti iš keturių etapų, tačiau savaitgalį paaiškėjo, jog apsilankymą Juodkalnijoje teks atšaukti, nes pastaroji vis dar nepriima svečių iš Serbijos.

Birželio 20-21 dienomis laukia etapas Zadare (Kroatija), o liepos 3-4 d. – Bania Lukoje (Bosnija ir Hercegovina). Liepos 5 d. Sarajeve N. Džokovičius dar sužais parodomąjį mačą su pajėgiausiu bosnių tenisininku Damiru Džumhuru (ATP-107).

Įprasti ATP turnyrai yra sustabdyti iki liepos 31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)