Savo oficialioje „Facebook“ paskyroje Aleksandras rašo, kad priklausomybės jį kankino 11 metų. Dainininkas prisipažįsta, jog kol kas nėra visiškai įveikęs šių problemų.

„Daugelis iš jūsų klausėte, kodėl aš pradėjau vartoti migdomuosius. Na, aš visą gyvenimą buvau itin jautrus. Kartą, dar būdamas vaikas, žiūrėjau naujienas per televiziją. Po to kelias dienas negalėjau užmigti ir netgi kalbėti.

Kai buvau 14 metų, vienas berniukas man labai stipriai trenkė į skrandį, tai padarė didelę įtaką mano nervų sistemai. Tuomet sekė pirmoji meilė, pirmasis pamatytas siaubo filmas ir visos šios patirtos emocijos man sukeldavo nemigą. Taigi, galite įsivaizduoti, kaip buvo sunku užmigti, kai dalyvavau didžiausiame pasaulyje muzikos šou.

Būtent tada susipažinau su migdomaisiais. Ir žinote, kaip nutinka – metai bėga, o dozės tampa vis didesnės. Dabar, pirmą kartą per 11 metų, aš pagaliau galiu užmigti be migdomųjų pagalbos. Noriu su jumis pasidalinti paslaptimi, kuri leidžia užmigti daug lengviau: raskite kažką, kas jums labai patinka (išskyrus Netflix žiūrėjimą), paverskite tai rutina, kurią kartosite kas vakarą prieš einant miegoti.

Man labai svarbu atsisėsti į savo „laimės teikiančią vietą“ – prie pianino – ir groti Debiusi ar Rachmaninov, kol pasijaučiu mieguistas. O kokia jūsų laimingoji vietelė? Raskite tokią, tuomet eikite į lovą ir susapnuokite kažką gražaus. Ir niekad nepamirškite #kvėpuoti“, – rašo A. Rybakas.

Delfi primena, jog prieš kurį laiką Aleksandras Rybakas prisipažino apie tai, kad priklausomybės sugadino jam gyvenimą.

„Ilgą laiką gyvenau turėdamas paslaptį. Jau 11 metų esu priklausomas nuo antidepresantų ir migdomųjų. Viskas prasidėjo nekaltai, tačiau galų gale tai beveik sugadino mano gyvenimą. Šių metų sausį pradėjau reabilitaciją (su puikia gydytojų pagalba) ir po truputį vėl pradedu jaustis savimi. Per pastaruosius metus vartojamos tabletės mane padarė silpnu ir nuolat nerimaujančiu.

Jos paveikė ne tik mano smegenis, bet ir raumenis bei skrandį. Jos sugadino mano santykius su žmonėmis, bet svarbiausia, kad praktiškai sunaikino mano viltį gyventi. Aš žinau, jog yra daugybė žmonių, kurie kovoja su tokiomis pačiomis problemomis, todėl artimiausiomis savaitėmis pasidalinsiu su jumis savo patirtimi. Jei kažkas pasimokys iš mano klaidų – jausiuosi geriau“, – tuomet gerbėjams feisbuke prisipažino 2009-ųjų metų „Eurovizijos“ nugalėtojas Aleksandras Rybakas.

Norvegijos atstovas Aleksandras Rybakas

2009-iais Aleksandras Rybakas laimėjo 54-ąjį tarptautinį „Eurovizijos“ konkursą - jame atliko daug dėmesio sulaukusią dainą „Fairytail“. Baltarusijoje gimusio atlikėjo kūrinys surinko net 387 taškus iš 42 finale balsavusių valstybių, pasiekė tuometinį „Eurovizijos“ rekordą ir net 169 taškais aplenkė antroje vietoje likusią Islandijos atstovę.

2018-iais atlikėjas ir smuikininkas grįžo į „Eurovizijos“ sceną – laimėjęs atranką Norvegijoje antrą kartą išbandė jėgas tarptautiniame konkurse. Tačiau šįsyk pergalės iškovoti Aleksandrui nepavyko.

A. Rybakas ne kartą lankėsi ir Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)