Ekonomikos ir inovacijų ministerija informuoja, kad remiantis priemonės „Dalinis nuomos mokesčio kompensavimas“ pakeitimais, kompensacija bus teikiama labiausiai nuo nukentėjusioms įmonėms ir verslininkams ne tik tuomet, kai jų veikla buvo ar yra uždrausta karantino laikotarpiu, bet ir buvo ribojama.

„Invega“ šiuo metu yra gavusi beveik 1200 paraiškų, kuriomis prašoma apie 8,7 mln. eurų kompensacijos. Iki dabar yra išmokėta 1,59 mln. eurų. Bendra šiai priemonei numatytų lėšų suma yra apie 100 mln. eurų.

„Nuolat analizuojame verslo atstovų išsakytus siūlymus dėl priemonės įgyvendinimo ir šį kartą koreguojame priemonės sąlygas, kad nuomos kompensacija galėtų pasinaudoti dar daugiau šalies verslininkų“, – pranešime sakė ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas laikinai einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Be kita ko, palengvinimais nustatoma, kad dalinį nuomos mokesčio kompensavimą galės gauti ir pareiškėjai, kurie 2019 metų gruodžio 31 dieną buvo laikomi sunkumų patiriančiomis įmonėmis, tačiau paraiškos pateikimo metu jau nebėra tokiais laikomi.

Gegužę startavo priemonė, kai per krizę nukentėjusioms įmonėms karantino laikotarpiu ir dar du mėnesius po jo bus kompensuojama iki 50 proc. nuomos kainos, jeigu nuomotojas suteikia bent 30 proc. nuolaidą. Nuomininkams tenka padengti 20 proc. nuomos.

Vyriausybė taip pat pritarė ir NT nuomos lengvatai iš valstybės patalpas ar pastatus išsinuomojusioms bei dėl koronaviruso krizės nukentėjusioms įmonėms. Valstybinio turto nuomininkams karantino metu ir du mėnesius po jo iki 80 proc. bus sumažinta nuomos kaina ir neskaičiuojami delspinigiai.

Europos Komisija yra pritarusi bendrai 101,5 mln. eurų vertės nuomos kompensavimo schemai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)