Akivaizdūs nuostoliai pastebimi ne tik dėl vėlavimo tiekimo grandinėje, bet ir šiuo metu labai mažos paklausos.

Remiantis „Counterpoint“ atliktais Europos rinkos tyrimais, 2020 m. I ketvirtį, lyginant su 2019 m. I ketvirčiu, išmaniųjų telefonų pardavimai nukrito 7 proc.

Labiausiai nukentėjo Italija – čia išmaniųjų telefonų pardavimai sumažėjo 21 proc., palyginti su praėjusių metų I ketvirčiu. Ir nesunku suprasti to priežasties – Italija viena labiausiai dėl pandemijos nukentėjusių šalių.

Kalbant apie išmaniųjų telefonų gamintojus, „Counterpoint“ tyrimai atskleidžia, kad „Samsung“ vis dar laikosi lyderio pozicijoje ir užima 29 proc. rinkos.

Nedaug atsilieka ir „Apple“, kuri užima 22 proc. rinkos. Trečioje vietoje – „Huawei“, o tai visai neblogai, turint omenyje, kad Kinijos technologijų milžinei taikomos JAV sankcijos.

Ketvirtoje vietoje randame dar vieną Kinijos gamintoją – „Xiaomi“. Šiuo atveju situacija kardinaliai skiriasi nuo „Huawei“. „Xiaomi“ išmaniųjų telefonų pardavimai išaugo iki 11proc. nuo vos 4 proc. 2019 m.

Be abejonės, nuosmukis turėtų tęstis, nes pirmuosius antrojo ketvirčio mėnesius taip pat smarkiai paveikė taikytas karantinas. Visgi, tikimasi, kad išmaniųjų telefonų pardavimai išaugs, kai rinkoje pasirodys nauji gamintojų ruošiami flagmanai.