Tarnybos teigimu, gegužę darbo pasiūlymų skaičius augo 28,5 proc. – darbdaviai įregistravo 21,4 tūkst. laisvų darbo vietų. 92,6 proc. darbo pasiūlymų buvo neterminuotam įdarbinimui.

Laikinų darbų rinkoje pasiūlyta 12,6 proc. daugiau nei balandį. Darbdaviai terminuotam darbui ieškojo 1,6 tūkst. darbuotojų – sodininkų, daržininkų, medelynų ir daigynų darbuotojų, biurų, viešbučių ir kitų įstaigų valytojų, kambarinių ir pagalbininkų, virėjų, padavėjų bei barmenų.

Tuo metu paklausiausi specialistai darbo rinkoje buvo reklamos ir rinkodaros specialistai, administravimo ir vykdomieji sekretoriai, sandėliavimo tarnybos tarnautojai, jaunesnieji socialiniai darbuotojai, apskaitos ir buhalterijos tarnautojai ir kiti.

Tarp kvalifikuotų darbininkų ir paslaugų sektoriaus darbuotojų galima išskirti sunkiasvorių sunkvežimių vairuotojus, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojus, parduotuvių pardavėjus, virėjus, sodininkus, daržininkus.

Gegužę į Užimtumo tarnybos klientų aptarnavimo skyrius kreipėsi 21,3 tūkst. darbo neturinčių žmonių – 10,7 tūkst. mažiau nei balandį. Kas trečias (30,8 proc.) įregistruotas bedarbis – vyresnis nei 55 metų, 29,8 proc. – jaunimas iki 29 metų.

Beveik kas trečias (30,6 proc.) darbo neturintis asmuo gyvena kaime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)