Kaip teigiama Prezidentūros pranešime, šalies vadovas remia LAKD pertvarką į valstybės įmonę, nes tai sudarys sąlygas efektyvesnei jos veiklai ir pažangios elektrinių kelių rinkliavų sistemos diegimui, tačiau siūlo patobulinti Kelių įstatymo pakeitimus.

„Priimtas įstatymas neatitinka skaidraus, profesionalaus ir efektyvaus valstybės įmonių valdymo standartų“, – pranešime cituojamas G. Nausėda.

Jis taip pat pabrėžia, kad visų sektorių valstybės įmonių valdymas turi būti reguliuojamas nuosekliai ir užtikrinant efektyvią kontrolę.

G. Nausėda siūlo atsisakyti Seimo priimtos Kelių įstatymo nuostatos, kad reorganizuotos LAKD valdybos sudėtyje dauguma narių turi būti valstybės tarnautojai. Anot Prezidentūros, tai neatitinka bendro Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo reikalavimo, kad ne mažiau kaip pusė tokių įmonių valdybos narių turi būti nepriklausomi, skaidrios atrankos procedūros būdu atrinkti asmenys.

Pasak šalies vadovo, šiuo metu galiojantis teisinis reguliavimas leidžia užtikrinti valstybės nuosavybės teises. Be to, anot jo, Valstybės kontrolės bei Ekonominio bendradarbiavimo ir pagalbos organizacijos (EBPO) ekspertų rekomendacijos sieja aktyvų įvairių sričių profesionalų dalyvavimą valstybės įmonių valdyme su tokių įmonių veiklos rezultatais.

Kelių įstatymo ir susijusių įstatymų pataisas Seimas priėmė gegužės 28 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)