„Šiuo sprendimu norime, kad mūsų šalies sportininkai būtų ramūs ir galėtų koncentruotis į pasiruošimą būsimoms varžyboms, treniruotes. Dėl atšauktų sporto renginių pandemijos metu pasikeitė sportininkų planai, veiklos. Tačiau jų įtaka ir reikšmė niekur nedingo. Sportininkai garsina Lietuvos vardą, rodo pavyzdį augančiai kartai, ugdo kitus ir motyvuoja. Tikimės, kad tai jie ir toliau sėkmingai darys“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Valstybės stipendijų mokėjimas aukšto meistriškumo sportininkams baigėsi karantino laikotarpiu, kitiems baigsis vasaros pabaigoje. Valstybės stipendija būtų buvusi pratęsiama, jeigu sportininkas būtų parodęs gerus rezultatus olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse, pasaulio ar Europos čempionatuose.

Šiuo metu teisę gauti valstybinę stipendiją turi 133 aukšto meistriškumo sportininkai.

Priėmus įstatymo pakeitimą būtų nustatyta, kad sportininkams, kurie dėl nukeltų tarptautinių aukšto meistriškumo sporto varžybų neteko teisės varžytis jose ir iškovoti laimėjimus, garantuojančius naujos stipendijos mokėjimą, stipendijos bus mokamos iki kito tos pačios kategorijos sporto renginio, kuris vyksta po to sporto renginio, kuriame buvo pasiektas atitinkamas laimėjimas, paskutinės dienos, bet ne ilgiau kaip 2 metus.

Tokia pati tvarka galiotų ir ateityje, jeigu dėl neįprastų sąlygų, pvz., pandemijos, karo, nepaprastosios padėties paskelbimo ar pan. taip pat prireiktų nukelti tarptautinius sporto renginius.

2020 metais papildomų valstybės biudžeto lėšų šis pakeitimas nepareikalaus. Kitąmet tam papildomai reikėtų 180 000 eurų, 2022 metais – 60 000 eurų.

Sporto įstatymo pataisoms iki šios sesijos pabaigos dar turės pritarti Seimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją