Praėjusią savaitę paskelbta, kad dėl koronaviruso pandemijos sustabdytas šis NBA sezonas pakeistu formatu bus užbaigtas – varžybas planuojama vykdyti nuo liepos 31-osios iki, vėliausiai, spalio 12-osios dienos. Būtent tada, labiausiai užsitęsusių atkrintamųjų varžybų atveju, būtų sužaistos paskutinės rungtynės. NBA naujokų birža įvyks spalio 15-ąją.

Atlantos „Hawks“ klubui šis NBA sezonas jau baigtas – „vanagai“ nepateko tarp 22 komandų, pratęsiančių reguliarųjį sezoną ir atkrintamąsias varžybas. Dėl šios priežasties, žurnalistams atsakydamas į klausimus apie komandą, klubo generalinis vadybininkas Travisas Schlenkas daugiausiai dėmesio skyrė kitam sezonui – anot jo, NBA vadovams iškilo rimtas galvosūkis dėl varžybų kalendoriaus.

„Aš manau, kad varžybų kalendorių lyga norėtų išlaikyti kuo panašesnį į tą, kokį turėjo pastaruoju metu“, – teigė T. Schlenkas. Tačiau, pasak jo, yra papildomų sąlygų, kurias lyga taip pat norės išpildyti.

Viena iš esminių – Tokijo olimpiada, kuri iš šių metų yra perkelta į 2021-ųjų vasarą. Tiek JAV, tiek likusiose pasaulio dalyse olimpinės žaidynės yra itin mėgstamos televizijos žiūrovų, todėl NBA vadovybė nenorėtų, kad lygos atkrintamosios varžybos „užliptų“ ant Tokijo olimpiados transliacijų.

Juolab, į jas turėtų būti deleguota iš NBA žaidžiančių amerikiečių sudaryta rinktinė. Be to, šį NBA sezoną lygoje pradėjo net 108 užsieniečiai, kurių daugelis patenka į savo šalių rinktines – jie taip pat būtų suinteresuoti ankstyvesne sezono pabaiga.

Ką daryti? Pradėti naująjį sezoną kuo anksčiau – toks planas labai rimtai svarstomas NBA vadovybės kabinetuose. Pagal jį, komandos treniruočių stovyklas prieš 2020-2021 m. sezoną pradės lapkričio 10-ąją, o sezonas startuos gruodžio 1-ąją. Taigi, pirmos naujo sezono rungtynės greičiausiai bus sužaistos nepraėjus nė dviem mėnesiams po paskutinio superfinalo mačo. Maža to, tokių priemonių nepakaks ir varžybų kalendorių gali tekti dar labiau suspausti.

„Jau kurį laiką, dėl pernelyg didelio žaidėjams tenkančio krūvio, buvo atsisakyta praktikos, kai komanda per 5 dienas sužaidžia 4 rungtynes. Tačiau, vertinant dabartinę situaciją, prie jos gali būti ir vėl sugrįžta“ – prognozavo T. Schlenkas.

Travisas Schlenkas

Tokie „Hawks“ vadovo svarstymai – logiški, nes kitu atveju, bandydama taikyti paskutinių metų praktiką, NBA greičiausiai neužbaigtų atkrintamųjų iki Tokijo olimpinių žaidynių pradžios.

Jeigu NBA, kaip ir pastaraisiais metais, reguliarųjį sezoną bandytų sutalpinti į 177 dienas, gruodžio 1-ąją prasidėjęs reguliarusis sezonas pasibaigtų gegužės 26-ąją, trečiadienį. Taikant tą patį modelį, atkrintamosios varžybos prasidėtų gegužės 29-ąją ir, jeigu jas būtų bandoma sutalpinti į 65 dienas (kaip pastaraisiais metais), vėliausia jų pabaigos data būtų rugpjūčio 1-oji – t.y. daugiau nei savaitė po Tokijo olimpinių žaidynių pradžios, kuri yra numatyta liepos 23-ąją.

„Taigi, labiau nesuspaudžiant kalendoriaus, iki olimpinių pradžios sezonas greičiausiai nebūtų užbaigtas“, – konstatavo T. Schlenkas.

NBA vadovybės sprendimas aktualus ir Lietuvos krepšinio gerbėjams. Visi puikiai žino, kad norėdami dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse, Lietuvos krepšininkai turi įveikti dar ir olimpinę atranką, kuri iš šių metų taip pat perkelta į 2021-uosius. Pagal dabartinį kalendorių, olimpinis atrankos turnyras Kaune numatytas birželio 29 – liepos 4 dienomis.

Ar suspėtų prie rinktinės prisijungti Memfio „Grizzlies“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas ir Indianos „Pacers“ aukštaūgis Domantas Sabonis?

Šiuo atveju daug kas priklauso ne tik nuo judviejų komandų pasirodymo NBA pirmenybėse, bet ir nuo pačios lygos apsisprendimo dėl varžybų trukmės. Jei NBA visgi apsispręstų kuo labiau suspausti varžybų kalendorių ir klubai žaistų dažniau, galimybės išvysti abu aukštaūgius rinktinėje gerokai išaugtų. Kitu atveju rizika likti be vieno, o galbūt net ir be abiejų NBA milžinų būtų labai didelė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)