„Mes buvome susitikę su prezidento patarėjais, jie pateikė savo argumentus ir mes siūlome šiuo metu kompromisinį sprendimą. Prezidento siūlymas buvo iki trijų vidutinių (darbo užmokesčių – ELTA), mes siūlome nuleisti šiek tiek kartelę (...) iki dviejų vidutinių atlyginimų – tai būtų kažkur apie 2,5 tūkst. eurų, nuo to taikyti laikinai GPM sumažinimą. Tokiam kompromisiniam variantui mūsų frakcija pritartų, dar kol kas nežinau, kaip (balsuotų už tokį variantą – ELTA) mūsų koalicijos partneriai „valstiečiai“, – trečiadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė socialdarbiečių lyderis.

Jo teigimu, prezidento Gitano Nausėdos siūlymas mažinti GPM iki trijų VDU dydžio būtų naudingas ir ganėtinai pasiturintiems asmenims, tad, sako G. Kirkilas, kartelę galima nuleisti žemiau, kad naudą pajustų mažesnes pajamas gaunantys žmonės.

„Manytume, kad tai aktualu mažesnes pajamas gaunantiems. Kitas dalykas – tie trys vidutiniai (darbo užmokesčiai – ELTA), daug kas sąmokslo teorijas kuria, kad toks Seimo nario atlyginimas, tai maždaug Seimo nariai sau bando priimti lengvatas. Tai to nereikia, o kompromisinis variantas yra du vidutiniai (darbo užmokesčiai – ELTA). Tai leistų padidinti ir mokesčių progresyvumą“, – paaiškino G. Kirkilas.

ELTA primena, kad kiek anksčiau prezidento pasiūlymą yra kritikavęs „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Jis tvirtino, kad valdantieji pasiūlymo laikinai mažinti GPM nepalaikys, nes šis yra „socialiai neteisingas.“

Prezidentas siūlo laikinai sumažinti GPM tarifą visoms pajamoms iki 3 vidutinių darbo užmokesčių nuo 20 iki 15 proc. Taip pat šalies vadovas siūlo padidinti NPD nuo 350 iki 400 eurų šiais metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)