„Energetikos sektoriui nebūdingos veiklos plėtojimo atsisakymas ir veiklos sričių išgryninimas yra vienas iš „Ignitis grupės“ strateginių tikslų. DLC yra viena patraukliausių telekomunikacijos įmonių Lietuvoje ir aplinkinėse šalyse, todėl jos pardavimas buvo konkurencinis procesas, sulaukęs didžiulio rinkos žaidėjų susidomėjimo“, – teigia DLC valdybos pirmininkas ir „Ignitis grupės“ valdybos narys, finansų ir iždo tarnybos direktorius Darius Kašauskas.

QEIF II yra 500 mln. EUR infrastruktūros fondas, kurį valdo nepriklausoma turto valdymo įmonė „Quaero Capital“. Fondas investuoja į svarbiausius Europos infrastruktūros projektus energetikos, tarp jų atsinaujinančios, socialinės infrastruktūros, telekomunikacijų, komunalinių ir transporto srityse. Tapęs DLC akcininku, QEIF II konsoliduos įmonės verslo sritis, stiprins finansinius išteklius ir ateinančiais metais spartins bendrovės plėtrą. Pasak būsimo akcininko, DLC turi daug išteklių, leidžiančių tapti pavyzdine skaitmeninės ekonomikos žaidėja Baltijos šalyse ir Europoje.

DLC akcijų pirkimo-pardavimo sutartis pasirašyta birželio 8 dieną. Nuosavybės teises į DLC akcijas QEIF II Development Holding Sàrl, QEIF II antrinei įmonei, planuojama perleisti 2020 m. liepos mėnesį, po Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos sprendimo dėl atitikties nacionaliniam saugumui ir neeiliniam visuotiniam „Litgrid“, AB akcininkų susirinkimui priėmus sprendimą perleisti DLC akcijas. Bendra sandorio vertė siekia 10,1 mln. eurų.

DLC priklauso vienas efektyviausių duomenų centrų regione „Data INN“, kurio projektui ir veikiančiai infrastruktūrai „Uptime Institute“ yra suteikęs „Tier III“ patikimumo lygio sertifikatą.

Kartu su partneriais įmonė taip pat valdo tarptautinį duomenų perdavimo tinklą „Baltic Highway“, į vientisą optinį ryšį jungiantį Taliną su Frankfurtu bei didžiausią ir ilgiausią optinį duomenų perdavimo tinklą Baltijos šalyse – „Baltic Optical Network“. Visų bendrovės valdomų tinklų ilgis siekia 13 000 km, o pralaidumas – 10 Tbit/s.

Pardavėjams sandoryje teisiniais klausimais atstovavo TGS Baltic. Pirkėjo finansiniu patarėju buvo SUMMA Advisers, teisiniu – Ellex Valiūnas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)