Pernelyg drėgna grindų šluostė ar vakarėlio metu netyčia išlietas gėrimas ir jūsų grindys atrodo sugadintos. Tokie laminuotų grindų iškilumai gali turėti ne vieną priežastį ir yra gana dažni. Laimė egzistuoja lengvas triukas, kuris gali sugrąžinti grindims pirminį lygumą, rašo svetainė handimania.com.

Laminuotos grindys gaminamos iš medienos drožlių ar medienos plaušo plokščių. Iš viršaus jas dengia dekoratyvinis popierius, apsaugotas derva ar kitomis cheminėmis medžiagomis. Tokių laminuotų grindų kainos yra labai įvairios, todėl jas gali įsigyti platus ratas žmonių. Kitas jų privalumas – greitas ir lengvas klojimas.

Pūslės laminate

Tačiau nuo drėgmės, kuri patenka po neapsaugotomis lentelių dalimis, tokios grindys išbrinksta. Tose vietose, kur pateko drėgmė, atsiranda nelygumai. Veikiausiai pirma mintis, atėjusi į galvą, būna ta, kad reikės keisti visą lentelę. Kol pulsite ieškoti, kas galėtų tai padaryti, išbandykite mūsų siūlomą triuką.

Kaip išgelbėti pabrinkusias grindų vietas?

Lengvas triukas su lygintuvu

Pūslės laminate

1 žingsnis. Kruopščiai nusausinkite tą vietą, kur papylėte skystį. Geros kokybės grindys kartais savaime atgauna pirminę formą.

2 žingsnis. Paimkite medvilninį rankšluostį ar skuduriuką. Atminkite, kad audinys turi būti natūralus, kad nuo karšto lygintuvo neišsilydytų.

3 žingsnis. Nustatykite vidutinį lygintuvo karštį. Užklokite grindų iškilimą audiniu ir uždėkite ant jo lygintuvą. Prispauskite jį prie grindų, tačiau žiūrėkite, kad lentelės nepradėtų svilti. Nuolat kontroliuokite, kas vyksta po audiniu. NEPAMIRŠKITE IŠJUNGTI GARŲ FUNKCIJOS!

Grindys turėtų atgauti pradinę formą.

Jei šis triukas nepadės, deja, vienintelė išeitis bus pakeisti drėgmės pažeistą lentelę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)