Užsienio reikalų ministerija ragina atsisakyti nebūtinų kelionių į Belgiją ir Airiją, kur sergamumas COVID-19 liga išlieka aukštesnis nei 15 susirgimų 100 000 gyventojų per pastarąsias 14 dienų.

Vykstantys į kitas Europos ekonominės erdvės valstybes yra raginami imtis atsargumo priemonių. Ypač svarbu atkreipti dėmesį, kad sergamumo situacija gali pasikeisti labai greitai ir tai gali lemti būtinų apribojimų tiek užsienio valstybėse, tiek Lietuvoje atnaujinimą. Lietuvos piliečiai, planuojantys keliones į užsienį, ypač už Europos ribų, raginami itin atsakingai įvertinti galimus kelionės trikdžius ir pasidomėti užsienio valstybėse vis dar taikomais reikalavimais atvykusiems izoliuotis ir pan.

Taip pat nuo pirmadienio atnaujintas valstybių, iš kurių į Lietuvą gali atvykti užsieniečiai, sąrašas. Primename, kad Lietuvos piliečiai į Lietuvą gali grįžti visuomet, tačiau pateiktame valstybių sąraše nurodoma, ar grįžus jiems bus būtina laikytis privalomos izoliacijos.

Primename, kad kelionės rekomendaciją konkrečiai valstybei galite pasitikrinti https://keliauk.urm.lt puslapyje.

Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja parsisiųsti programėlę „Keliauk saugiai“ ir gauti aktualią konsulinę informaciją bei tiesioginius ministerijos pranešimus esant krizinei situacijai užsienio šalyje - iOS: https://goo.gl/dOxeli, Android: https://goo.gl/rPwrfx.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)