Daugiausia tam įtakos, anot departamento, turėjo degalų, šilumos energijos, kitų asmens priežiūros prietaisų, reikmenų ir priemonių, daržovių kainų sumažėjimas.

Skelbiama, kad vartojimo prekių kainos per mėnesį sumažėjo 0,8 proc., o paslaugų – padidėjo 0,2 proc.

Maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos sumažėjo 0,3 proc. Labiausiai kito kai kurių šviežių vaisių ir daržovių kainos: daugiausia sumažėjo agurkų, pomidorų, ankstyvųjų baltagūžių kopūstų, gūžinių salotų kainos, bet padidėjo melionų, kivių, saldžiųjų paprikų, mandarinų kainos.

Statistikos departamentas informuoja, kad dėl naujų vasaros sezono kolekcijų drabužių ir avalynės kainos padidėjo 1 proc. Avalynė pabrango 3 proc., drabužiai – 0,2 proc.

Tuo metu būsto apstatymo, namų apyvokos įrangos ir kasdienės būsto priežiūros prekės ir paslaugos pabrango 0,9 proc. Pokyčiui įtakos turėjo baldų (1,6 proc.), namų ir sodo įrankių bei įrangos (3,3 proc.), ne elektrinių virtuvės rykų (3,7proc.) kainų padidėjimas bei namų ūkio valymo ir priežiūros priemonių (1,2 proc.), valymo įrangos (2,5 proc.) kainų sumažėjimas.

Gegužę, palyginti su balandžiu, transporto prekių ir paslaugų kainos sumažėjo 2,6 proc. Pokytį lėmė degalų ir tepalų (6,1 proc.) kainų sumažėjimas.

Būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų kainų pokytį (kainos sumažėjo 1,5 proc.) nulėmė šilumos energijos (8,1 proc.), suskystintų dujų maistui gaminti (7 proc.) kainų sumažėjimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)