Galingos liūties su kruša užlietoje „Weserstadion“ aikštėje lemiamas susitikimo žodis priklausė 82-ą minutę pasižymėjusiam Olandijos rinktinės puolėjui Voutui Weghorstui. Galva kamuolį į tinklą pasiuntęs aukštaūgis pelnė savo 12-ą šio sezono įvartį ir išplėšė pergalę svečiams iš Volfsburgo.

Voutas Weghorstas

Pergalė leido „Wolfsburg“ pakilti į šeštą turnyro lentelės vietą. Per 30 turų 45 taškus surinkęs klubas dviem taškais lenkia laipteliu žemiau smuktelėjusius „Hoffenheim“ futbolininkus.

Savo ruožtu, Brėmeno futbolininkai išgyvena vieną prasčiausių sezonų klubo istorijoje. Nuo „Bundesliga“ įkūrimo 1963-iais metais „Werder“ iš aukščiausios futbolo lygos iškrito tik kartą – 1979-80 metų sezone, kai užėmė septynioliktąją vietą.

Tokią pat poziciją „Werder“ užima ir praėjus lygiai keturiasdešimčiai metų nuo juodžiausio savo sezono. Brėmeno klubui priklauso daugiausiai „Bundesliga“ pirmenybėse praleistų sezonų rekordas, o bendroje visų laikų turnyro lentelės įskaitoje daugiau taškų už „Werder“ surinkti pavyko tik Miuncheno „Bayern“ ekipai.

Likus keturiems turams iki pirmenybių pabaigos „Werder“ savo sąskaitoje turi 25 taškus ir žengia priešpaskutinėje turnyro lentelės vietoje, lenkdami tik „Paderborn“ vienuolikę (20 taškų). Šešioliktoje vietoje įsitaisę „Fortuna Dusseldorf“ turi trimis taškais daugiau.

Jei pirmenybės baigtųsi šiandien, „Werder“ iškristų tiesiai į žemesniąją lygą. Norėdami išsaugoti savo „Bundesliga“ narių statusą, Brėmeno futbolininkai privalo pakilti bent į šešioliktą vietą, kurią užėmęs klubas po sezono žais pereinamąsias rungtynes dėl išlikimo lygoje su trečia geriausia antrosios lygos komanda.

Per keturiolika namuose žaistų susitikimų „Werder“ šiame sezone iškovojo vos vieną vienintelę pergalę ir tris kartus sugebėjo išplėšti lygiąsias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)