„Tarpukario metu Birštonas buvo patekęs į geriausių Europos kurortų 10-uką, o bene didžiausias traukos centras buvo tuomet šioje vietoje veikęs restoranas. Savaitgaliais jame žmonės mėgavosi gyva muzika ir gardžiais pusryčiais, tačiau bėgant metams ši tradicija išnyko, o garsusis Birštono skveras prarado gyvybingumą. Bandysime ją atgaivinti ir prikelti šią vietą naujam gyvenimui. „Skveras" – dovana ne tik vietiniams, bet ir visiems Lietuvos gyventojams”, – renginio metu sakė restorano savininkė Ramunė Šyvokienė, pridurdama, kad verslo sukūrimas padėjo prisivilioti grįžti ir užsienyje gyvenusią dukrą, žinomą dainininkę Jessicą Shy.

Renginio dalyviai ne tik mėgavosi vienas kito draugija, bet ir gardžiais užkandžiais bei gėrimais, žinomos atlikėjos Jessicos Shy gyvo garso koncertu. Bene laukiamiausia vakaro akimirka tapo floristo Modesto Vasiliausko pasirodymas. Daugiau nei valandą M. Vasiliauskas užtruko, kol, stebint žiūrovams, baigė darbą prie suknelės pritvirtindamas gėles ir kaljanus.

„Dekoruoti suknelę kaljanais man nėra tekę, bet tai nebuvo iššūkis. Per savo karjerą esu dekoravęs sukneles įvairiomis medžiagomis: svarmenimis, graikiškas riešutais, braškėmis”, – sakė M. Vasiliauskas.

Kurdami maisto meniu, restorano įkūrėjai atsižvelgė į istoriją, kuri byloja, kad net Vytauto laikais, birštoniečiai mėgavosi skirtingų pasaulių virtuvių patiekalais, tad ir „Skvero” savininkai žada maisto ir gėrimo pasirinkimo įvairovę siekiant atliepti ne tik miesto gyventojų, bet ir svečių poreikius, rašoma spaudos pranešime.

„Ne paslaptis, kad restoranų ir kavinių lankytojai kurortuose gana dažnai būna epizodiniai lankytojai, todėl galvodami apie maisto meniu, kėlėme sau tikslą, kad kiekvienas meniu rastų tai, ką mėgsta. „Skvero" lankytojais galės mėgautis azijietiška, itališka virtuvėmis, be abejo, birštoniečiai čia ras ir savo mylimą „Šaro” picą. Be to, norime, kad pusryčius keistų dienos pietų pasiūlymai, o pastarieji pereitų į vakarienę. Kaip ir tarpukario laikais, savaitgaliais lankytojai galės pasimėgauti gardžiais ir sočiais pusryčiais, gyvo garso muzika”, – sakė restorano įkūrėja, pridurdama, jog tikisi, naujasis restoranas prisidės prie Birštono turizmo plėtros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)