Meghan Markle apie tai prabilo vaizdo ryšiu sveikindama savo buvusios vidurinės mokyklos abiturientes.

„Per pastarąją savaitę mačiau, kas dedasi mūsų šalyje, mūsų valstybėje, mano gimtajame Los Andžele, ir tai absoliučiai siaubinga“, – sakė kunigaikštienė.

Garsi moteris „Immaculate Heart High School“ mergaičių mokyklos absolventėms prisipažino, jog labai ilgai svarstė, ką joms vertėtų pasakyti tokių siaubingų įvykių akivaizdoje.

„Norėjau pasakyti teisingą dalyką. Ir suprantu, kad vienintelis neteisingas dalykas būtų – nesakyti nieko. Nes George‘o Floydo gyvybė svarbi. Svarbi Philando Castile gyvybė. Ir Tamir Rice. Ir daugybės kitų, kurių vardus žinome ir kurių vardų nežinome. Stephono Clarko. Jo gyvybė svarbi“, – kalbėjo M. Markle.

Pavardės asmenų, kuriuos kunigaikštienė paminėjo šiame kontekste – juodaodžiai amerikiečiai, nukentėję nuo policijos agresijos.

Los Andžele augusi maišytos rasės M. Markle į gimtąjį miestą gyventi su vyru princu Harry ir sūneliu persikėlė šiais metais.

Sasekso kunigaikštienės teigimu, šios savaitės protestai Jungtinėse Valstijose jai priminė 1992 metų riaušes Los Andžele, kilusias po to, kai policijos buvo sumuštas Rodney Kingas.

„Prisimenu komendanto valandą, prisimenu, kaip skubėdavau namo, o pakeliui matydavau į dangų kylančius pelenus, užuosdavau dūmų dvoką, mačiau juos kylančius. Prisimenu matydavusi ginkluotus vyrus. Prisimenu prie namų augusį medį, kuris vieną dieną suanglėjo – tokie dalykai niekur nedingsta, jie atmintyje lieka visam laikui“, – sakė M. Markle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)