Vaje, vaje, vaje. Paskaitytumėt komentarus... Žmonės piktinasi, kad tokios profesijos atstovai išvis egzistuoja. „Plėšikai!“ – rašo jie.

Aha, plėšikai. Kaip ir niekšai policininkai, pristatę visur trikojų, ir žiaurūs teisėjai, nubaudžiantys vargšus spekuliantus, ir siaubinga valdžia, reikalaujanti mokesčių.

Visi aplink – beširdžiai kvailiai, va tik tie įstatymų nesilaikantys protingi. Pastatei mašiną ne vietoj ir gavai baudą? Nesumokėjai visos baudos ir ji išaugo? Spėk, kas kaltas?

Tu! Kas čia per manipuliacijos savo statusu, vieniša motina ar išsiskyręs vyras, ar senolė? Prisistatai, kaip vargšas asmuo, ir tokiu tampi? Gerai, sumokėsi baudą, tada būsi dar labiau vargšas ir kitą kartą gal norėsi laikytis įstatymų.

Baudas tiesiog reikia mokėti visiems vienodai ir nebandyti kažkuo prisidengti... Kas pyksta dėl baudų: žinojot, ir kur mašiną statėt, žinojot, ir kokia bauda gresia. Mane stebina žmonių bukumas. Kiek aplinkui tokių atvejų, kai valstybė neva kalta, o pasiteisinimas vienas – „aš nežinojau“. Tai yra tipinis mūsų bruožas, kaip ir sakymas „visi vagiai“.

O antstoliai išvis yra labai gerai, kadangi be jų skolų neišmuštumėt ir iš buvusių vyrų vaikams išlaikyti. Čia jau naudą matote, ar ne? Mano pasiūlymas visiems, kuriuos „neteisingai nuskriaudė gyvenimas“: pradėkit gyventi 100 proc. pagal įstatymus, ir niekada nereikės verkti, kad kažkas nutiko.