Kai kuriems COVID-19 pacientams pasireiškia labai sunki uždegiminė reakcija į šią ligą, kai organizmas bando kovoti su infekcija, tačiau tuo pačiu pažeidžia ir sveikus audinius ar net organus, pavyzdžiui, inkstus.

Pacientams, kuriems pasireiškia šios komplikacijos, dažnai prireikia mechaninės plaučių ventiliacijos, o tai užima itin daug išteklių ligoninėse, kurios koronaviruso židiniuose ir taip yra perpildytos.
„Roche“ teigimu, šis testas padės gydytojams iš anksto nustatyti, kuriems pacientams, tikėtina, gali pasireikšti COVID-19 komplikacijos, dar iki joms pasireiškiant.

„JAV Maisto ir vaistų administracija suteikė Skubaus naudojimo autorizaciją „Elecsys IL-6“ testui“, – sakoma „Roche“ pranešime.
„Šis testas matuoja biožymens interleukino 6 (IL-6) lygį, jis gali būti naudojama nustatant COVID-19 jau sergančius pacientus, kuriems yra kilusi didžiausia intubacijos ir mechaninės plaučių ventiliacijos rizika“, – teigia „Roche“.

„Šis testas gali padėti gydytojams, naudojant kartu su kitais tyrimo būdais, kuo anksčiau nuspręsti, ar COVID-19 liga sergančiam pacientui reikės mechaninės ventiliacijos“, – tikina bendrovė.

Miuncheno universitetinės ligoninės intensyvios terapijos skyriaus gydytojas Tobiasas Heroldas tvirtino, kad testai gali būti atliekami jau dabar plačiai naudojamais „Roche“ įrenginiais, o jų „rezultatai yra gaunami per maždaug 18 minučių. Sistema atlieka iki 300 testų per valandą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)