Valstybinė įmonė „Israel Aerospace Industries“ (IAI) nurodė, kad „kompleksiniai bandymai... buvo atlikti atviroje jūroje“ ir kad per juos buvo panaudotos dvi Didelio nuotolio artilerijos ginklų sistemos (Long-Range Artillery Weapon Systems, LORA).

„Į pirmąjį scenarijų buvo įtrauktas mažo nuotolio, iki 90 km, paleidimas, o antrasis buvo didelio nuotolio – 400 kilometrų“, – sakoma IAI pranešime.

„Pagal abu scenarijus, raketa buvo paleidžiama [numatyta] trajektorija, nusistatydavo savo kursą į taikinį ir itin tiksliai jam smogdavo“, – nurodė bendrovė.

IAI pažymėjo, kad LORA bandymai buvo atlikti jau prasidėjus koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemijai, bet tikslios jų datos nenurodė.

„Abi ginkluotės sistemos ir raketa sėkmingai įvykdė visus bandymo uždavinius“, – sakoma pranešime.

„Antžeminio modelio ginkluotės sistema buvo panaudota laive atviroje jūroje, siekiant tokio pobūdžio bandymams taikomus saugumo reikalavimus“, – pridūrė IAI.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pasveikino šią žinią.

„Tęsiantis karui su koronavirusu toliau užtikriname Izraelio saugumą tiek puolamosiomis, tiek gynybos priemonėmis“, – sakė premjeras.

B. Netanyahu ne kartą kaltino Izraelio priešininką Iraną siekiant išplėsti savo įtaką karo nualintoje Sirijoje, iš kur galėtų kelti grėsmę žydų valstybei.

Iranas ir jo remiamas „Hizbollah“ palaiko Sirijos režimą per konfliktą Sirijoje, prasidėjusį 2011 metais.

Nuo to laiko Izraelis surengė šimtus atakų Sirijoje, taikydamasis į ten veikiančias vyriausybės ir Irano pajėgas bei „Hizbollah“ kovotojus.

Izraelis 2006 metais kariavo su „Hizbollah“ Libane.

Šį judėjimą, atstovaujamą Libano parlamente ir vyriausybėje, žydų valstybė laiko teroristine organizacija.