Skirtingų architektūrinių stilių gyvenamuosius kvartalus kūrė didelę patirtį turintys architektai: Edgaras Neniškis, Vytenis Gerliakas ir Gintaras Čaikauskas. Maždaug dvejus metus trukusias statybas vykdė konkursus laimėjusios statybų bendrovės „Sivysta“, „Panevėžio statybos trestas“ ir „Naresta“. Trijų kvartalų investicija siekė beveik 50 milijonų eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Pagaliau „Paupį“ galime vadinti jau atgimusiu rajonu. Pastatytuose kvartaluose jau kuriasi daugiau nei 300 šeimų, nemažai jų rajono sėkme patikėjo, kai statybos buvo dar tik prasidėjusios“, – sako „Darnu Group“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė.

Anot jos, kuriant gyvenamąsias erdves, svarbiausias tikslas buvo darniai ir harmoningai integruoti projektą į gamtines sąlygas, suderinti miesto istorijos diktuojamus reikalavimus architektūrai ir norą sukurti šiuolaikinį patogumą kasdieniam paupiečių gyvenimui su visais aukštos klasės butų privalomais atributais: A klasės energiniu efektyvumu, butuose įrengta rekuperacine sistema, grindiniu šildymu, statybose naudojamomis natūraliomis medžiagomis, terasomis. Dalis butų norintiems įsikelti kuo greičiau siūloma su pilna apdaila.

Visi gyvenamieji kvartalai pastatyti taip, kad juose būtų vietos erdviems uždariems kiemams su vaikų žaidimo aikštelėmis ir poilsio zonomis. Automobilių laikymui įrengtos požeminės parkavimo aikštelės.

Statybų „Paupyje “ pandemija nestabdo

Šiuo metu atgimstančiame rajone vykdomos dar dviejų – 4-ojo ir 7-ojo – kvartalų statybos, baigiamas įrengti „Paupio“ visuomeninis ir verslo kvartalas, kuriame dalis patalpų jau perduota nuomininkams.

Iš viso į „Paupio“ rajono konversijos projektą „Darnu Group“ investuoja per 150 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)