Vyriausybei kiek atlaisvinus karantininius suvaržymus, tuo suskubo pasinaudoti asociacija „Retromobile“, paskutinį pavasario sekmadienį tradiciškai sukvietusi istorinės technikos gerbėjus bei visus prijaučiančius į Kaune vykstančią „Retro mugę“.

„Kaip ir buvo tikėtasi, dalyvių gausa tik patvirtino nuostatas, jog istorinės technikos gerbėjams yra būtina laisvė. Pirmasis kiek masiškesnis po griežtų karantininių suvaržymų renginys įvyko ir gausiai ir sklandžiai“, – teigia asociacijos atstovai.

Organizatoriai ėmėsi visų privalomų saugumo priemonių, neleido vienoje vietoje būriuotis daugiau nei 30 asmenų, dalyviai privalėjo dėvėti apsaugines priemones, o prekeiviai dar ir pirštines.

Organizatoriai dalyviams netgi paruošė unikalias veido kaukes, nurodydami, jog virusu jie serga jau seniai, tik tas virusas – retro virusas.

Du kartus per metus vykstantis renginys gausėja ne tik istorinės technikos dalyvių skaičiumi, tačiau ir dalyviais, kurie nieko bendro neturi su istorine technika.

Organizatorius ypač džiugina gausus būrys tėvų su vaikais, kurie smalsiai apžiūrinėja istorinę techniką ir būtinai nori prie jos prisiliesti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)