Vienas susierzinęs kritikas parašė: „Radome! Štai balčiausias būdas reaguoti į rasizmą.“

Neseniai D. Guetta tiesiogiai transliavo savo pasirodymą, kad surinktų pinigų koronaviruso aukoms paremti („The Independent“ teigimu, jam pavyko surinkti 670 tūkst. JAV dolerių). Nors pagrindinė šio labdaringo renginio tema buvo COVID-19 pandemija, didžėjus savo setą pradėjo kalbėdamas apie G. Floydą – praėjusią savaitę Mineapolio policijos pareigūnų nužudytą afroamerikietį.

„Pasauliui atėjo sunkūs laikai, įskaitant Ameriką, – sakė jis iš garsiakalbių sklindant muzikai. – Praėjusį vakarą ruošiausi šiam pasirodymui ir sukūriau specialų įrašą George’o Floydo atminimui pagerbti. Labai tikiuosi, kad šiuo sunkiu metu išvysime daugiau vienybės ir taikos.“

Paskui D. Guetta pareiškė užuojautą G. Floydo šeimos nariams ir staiga paleido garsiosios M. L. Kingo Jaunesniojo kalbos ištrauką, kurios jam niekaip nepavyko priderinti prie grojančios elektroninės muzikos ritmo.
Prancūzo bandymas pagerbti G. Floydą netrukus itin išpopuliarėjo, bet ne todėl, jog buvo nusisekęs.

Vaizdo įrašui pradėjus cirkuliuoti „Twitter“, socialinio tinklo naudotojai ėmė šaipytis iš D. Guetta, kad jis „smarkiai susimovė“ bandydamas kovoti su rasizmu.

„Kodėl jis pagalvojo, jog tai yra geras sumanymas?“ – stebėjosi vienas naudotojas. „Siaubinga“, – parašė kitas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)