Šveicarijoje prostitucija yra legali. Sekso paslaugų teikimas šalyje atnaujinamas nuo birželio 6 d. Kaip šią savaitę pranešė vyriausybė, tą pačią dieną atnaujinama ir kino teatrų, naktinių klubų ir viešųjų baseinų veikla. Tačiau sportas ir veiklos, kurioms būdingas „artimas ir nuolatinis“ fizinis kontaktas, siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą, išlieka draudžiamos.

Pranešdamas apie naująjį sprendimą, turėsiantį įtakos maždaug 20 tūkst. sekso paslaugas teikiančių darbuotojų, Šveicarijos sveikatos apsaugos ministras Alainas Bersetas pripažino, kad egzistuoja akivaizdus prieštaravimas.

„Be abejonės, tai reiškia asmeninį kontaktą, bet panašu, kad apsisaugojimo idėją įgyvendinti įmanoma. Aš puikiai suprantu, jog mano atsakymas gali skambėti keistai. Tiesą pasakius, erotines paslaugas buvo galima atnaujinti anksčiau“, – spaudos konferencijoje kalbėjo ministras.

Šveicarija gerokai sulėtino COVID-19 infekcijos plitimą, tačiau šalis vengė tokių griežtų apribojimų, kokie buvo įvesti kaimyninėse šalyse, įskaitant Italiją ir Prancūziją. Šią savaitę 8,5 mln. gyventojų turinčioje šalyje naujų užfiksuotų atvejų skaičius neviršijo 20 per dieną.

Šveicarija buvo tarp pirmųjų valstybių Europoje, šį mėnesį atvėrusių parduotuves, restoranus ir mokyklas ir sušvelninusių socialinio atstumo priemones. Nuo birželio 6 d. šalyje taip pat bus leidžiami susibūrimai iki 30 asmenų ir renginiai iki 300 žmonių.