Gurmaniškos pramogos nepraleido balerina Kristina Tarasevičiūtė, vizažistė Deimantė Kazėnaitė, viena iš „Lofto“ įkūrėjų Živilė Diawara, laidų vedėjai Žygimantas Stakėnas ir Keitė Arai, alikėjai Rūta Loop, Gabrielius Vagelis, Kristina Radžiukynaitė, aktoriai Vaida Lisikaitė, Karina Stungytė, Justinas Daugėla, kulinaras Jonas Jonušas, fotografė Rūta Andre, modelis Aistė Andrijauskaitė, socialinių tinklų žvaigždė Ilona Radavičiūtė ir kt.

Šį kartą netradicinio požiūrio gurmaniška pramoga leido šmaikščiai pažvelgti į karantiną, tad visiems vakarėlio dalyviams buvo būtina turėti apsaugines kaukes, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Provokuojančio pavadinimo pramoga „Shitty Dinner“ – tai tarsi interaktyvus šou, kuriame apstu nesusipratimų, kuriozų ir itin juokingų situacijų. Virtuvės šeimininkas – pakvaišęs šefas, kuris tik ir ieško, prie ko prikibti, o padavėjai – nepatyrę ir visiškai nerangūs jaunuoliai. Improvizaciniam vakarėliui dirigavo televizijos ir teatro aktorius bei renginių vedėjas Zigmantas Baranauskas, tapęs virtuvės šefu.

„Keistas jausmas dalyvauti tokioje vakarienėje, bet kartu ir smagus. Nauja patirtis“, – po vakarienės sakė joje dalyvavęs laidų ir renginių vedėjas Žygimantas Stakėnas, netgi pamanęs, jog kartą per metus visų restoranų šefai ir aptarnaujantis personalas galėtų sau leisti šitaip elgtis, visiškai atsipalaiduot ir nevengti juodo humoro.

„Tai būtų neeilinė pramoga sau patiems ir kartu lankytojams“, – mano Žygimantas, ir pats gyvenime nevengiantis įvairių humoro formų ir būdų.

Ž. Stakėnas sakė, jog pats namuose gamina ganėtinai retai.

„Gal tiksliau pats rečiau imuosi iniciatyvos kažką vienas pagaminti šeimai, tačiau stengiuosi visuomet pagelbėti virtuvėje besisukančiai Dovilei“, – teigė laidų vedėjas. Pasak Žygimanto, jo šeima mėgsta valgyti kone viską, nevengia netgi keistų maisto produktų derinimo principų. „Man labai patinka pomidorų sultys. O širdis visada dainuoja skanaujant tartarą ar karpačio. Taipogi mėgstu grilio patiekalus, ypač mėsos kepsnius“, – prisipažino linksmo būdo vyras.

„Buvo tikrai daug daug juoko, netgi iki ašarų ir skanaus maisto“, – po renginio sakė balerina Kristina Tarasevičiūtė, teigianti, jog mėgstanti ne tik skaniai pavalgyti, bet ir pati ruošti maistą.

Garsi šokėja itin dievina tailandietiškos, indiškos virtuvės patiekalus.

„Gal man kiek sunkiau su desertais, tačiau, neslėpsiu, visada šaldiklyje turiu ledų, tai – bene vienas sveikiausių ir mažai kaloringų desertų“, – mano Kristina.

Atlikėja Rūta Loop sakė, jo aktoriaus Z. Baranausko kūrybinį braižą žino jau seniai, tad ir šis vakarėlis, kuriam jis vadovavo, jai paliko daug smagių atsiminimų.

„Man tinka toks humoro pobūdis. Mačiau, kad ne man vienai buvo tikrai linksma. Juk žmonės jau be galo pasiilgę pramogų, juoko, susitikimų atvirame ore, todėl toks laisvalaikio paįvairinimas tikrai naudingas“, – mano dainininkė, gyvenime ir pati mėgstanti pajuokauti, kitus prajuokinti. Pasak R. Loop, humoras – vienas žavingiausių dalykų gyvenime.

Atlikėja sakė, maisto gaminimą pati atradusi ir itin pamėgusi šią veiklą karantino laikotarpiu.

„Tad tikrai buvo įdomu paskanauti įvairių patiekalų bei naudinga susipažinti su naujais receptais, kuriais galėsiu pasinaudoti savo virtuvėje“, – šypsojosi R. Loop, mėgstanti įvairius troškinius bei daržovių patiekalus. Štai kodėl renginio metu merginai buvo skaniausias patiekalas – cukinija si tofu sūriu.

Neįprastame vakarėlyje su dukra apsilankęs kulinaras, buvęs grupės „B‘Avarija“ narys Jonas Jonušas sakė tiek daug abu juokęsi, kad iš pradžių tikrai netikėję, jog patiektas maistas gali būti valgomas. „Man ne visada pavyksta kitus prajuokinti, tad anekdotų nebepasakoju, nes man, regis, kad žmonės ne viską supranta. Tuomet puolu aiškinti, kas dar labiau tampa nebejuokinga visiems“, – sakė J. Jonušas.

Pašnekovas prisipažino pastaruoju metu itin pamėgęs įvairius makaronų patiekalus, ypač aštresnio skonio. Desertų J. Jonušas sakė ne itin mėgstantis, tačiau kartais mėgsta pasigardžiuoti savo kūrybos pyragėliais su žaliąja arbata. Kulinarijos virtuozas sutiko pasidalinti savo įžvalgomis bei spėjimais, kokie nealkoholiniai gėrimai ir patiekalai bus vieni mėgstamiausių lietuvių šią vasarą.

„Šiltąjį sezoną, manau, madoje bus nealkoholinis džinas. Gali būti, jog išpopuliarės vegetariški patiekalai, rauginti produktai ir retos, kitų kraštų daržovės bei vaisiai”, – prognozavo J. Jonušas.

„Tokiame improvizacijų šou galima tikėtis visko. Norintys kitaip praleisti vakarą turėtų būti iš anksto pasiruošę chaosui virtuvėje, stebėti nesutarimus tarp padavėjų ir klausytis nuolatinių šefo riksmų. Tačiau visose šalyse, kuriose organizuojama „Shitty Dinner“ vakarienė, ji pasižymi vienu svarbiu kriterijumi – maistas neliečiamas ir jis turi būti tikrai valgomas“, – šypsodamasi sakė neeilinės pramogos organizatorė, „Laisvalaikio dovanos“ projektų vadovė Magdalena Mečkovskytė.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)