„COVID-19 sukeltą ekonominę krizę skaudžiai pajuto jauni žmonės, ypač moterys, stipriau ir greičiau nei bet kuri kita amžiaus grupė“, – TDO spaudos tarnyba cituoja organizacijos generalinį direktorių Guy Ryderį (Gajų Raiderį).

TDO atkreipia dėmesį į tai, kad pandemija ne tik lėmė nemenką nedarbo augimą jaunimo tarpe, bet ir „pažeidė švietimo bei mokymo sistemą, sudarė rimtų kliūčių tiems, kurie siekia patekti į darbo rinką ar pakeisti darbdavį“.

Organizacijos duomenimis, iki krizės tose srityse, kurias labiausiai paveikė pandemija, visų pirma mažmeninės prekybos ir turizmo sektoriuose, buvo įdarbinta 178 mln. žmonių iki 29 metų amžiaus, o beveik 77 proc. jų dirbo neoficialiai.

Be to, tyrimo duomenimis, tie, kurie išsaugojo savo darbo vietas, susidūrė su darbo dienos trumpinimu, atlyginimų mažinimu.

TDO ekspertai, atsižvelgdami į tokią situaciją, ragina imtis skubių, plataus masto ir tikslingų politinių priemonių jaunimui padėti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)