„Ką išskirčiau, tai planas tikrai yra toliaregiškas ir apimantis svarbiausias Lietuvos ekonomikos kryptis, inovacijų politiką, į kurią reikia investuoti. Visi planai geri tiek, kiek jie yra įgyvendinti. Šiuo atveju labai daug priklausys nuo to, kaip tos lėšos iš tiesų bus panaudotos įmonėse, ar įmonės turės gebėjimų lėšas panaudoti, didinti savo eksporto pajėgumus, našumą. Tuomet, manau, planas bus labai efektyvus“, – Eltai sakė V. Sinkevičius.

ELTA primena, kad finansų ministras Vilius Šapoka kartu su kitomis ministerijomis parengė 6,3 mlrd. eurų investicijų planą, kuriuo per pusantrų metų siekiama investuoti į pažangias sritis.

„Iš viso numatyta per pusantrų metų – nuo šių metų liepos 1 dienos – investuoti 6,3 mlrd. eurų. Suplanuotos investicijos buvo 4,5 mlrd. eurų, papildomai yra skirta 1,8 mlrd. eurų – tai naujos lėšos tiek iš valstybės biudžeto, tiek iš Europos Sąjungos lėšų“, – pridūrė ministras.

Viena iš svarbiausių sričių, pasak V. Šapokos, yra investicijos į inovacijas ir mokslinius tyrimus. Ministro teigimu, vienas investuotas euras iš 6,3 mlrd. eurų sumos atneš beveik dviejų eurų grąžą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)