Būtų puiku, jei infantilų vyrą galima būtų atpažinti iš pirmo žvilgsnio. Bet, deja, jis labai panašus į normalų vyrą - jis nežaidžia smėlio dėžėje ir gyvena be mamos. Be to, jo infantilumo nepastebėsi santykių pradžioje. Suaugęs vaikas, bet kaip tikras vyras, – jis vedžios tave į restoranus, dovanos gėles ir netgi spręs kai kurias problemas. Jis, kaip penkiametis vaikas, gali džiaugtis savo naujausio modelio telefonu, springdamas pasakoti apie jo funkcijas ir grožėtis savo nauja mašina. Tada suprasite: štai ir išsiaiškinom, kas čia vaikas.

Bet tai kaip tik ne pagrindinė infantilumo išraiška. Čia tai, apie ką kalba psichologai, sakydami, kad sieloje mes visi vaikai. Visa tai gali daryti ir tu, bet būti normaliu žmogumi.

Infantilumas pasireiškia bendraujant, būtent tada, kai reikia priimti sprendimus bei prisiimti atsakomybę. Psichologiškai nesubrendęs žmogus nepasiruošęs kurti, jis gali tik griauti. Jis nemoka ir negali palaikyti ramių stabilių santykių, iš jo sunku sulaukti dėmesio ir patarimo. Jūs galite ilgą laiką susitikinėti, ir jau būsite spėjusi pamilti šį vaiką bei stipriai prie jo prisirišti, kai suprasite, kad greta jūsų vaikas, tik suaugęs.

Taigi pagrindiniai suaugusio vaiko požymiai:

1. Egoizmas.

Vaikas nemėgsta, kai jam neskanu, skaudu ar apmaudu. Be to, jis nesupranta, kad katei taip pat skauda, kai ją tampo už uodegos. Suaugęs vaikas lengvai įskaudins artimą žmogų, apie tai net nesusimąstydamas. Visa tai jo neliečia. Svarbiausia, kad jam šiuo metu gerai, ir jis gali linksmai paploti delnais, girdėdamas tos pačios katės miauksėjimą, kurios vaidmenį jums ir skirta vaidinti.

2. Vartotojiškas požiūris.

Vaikas maistą valgo, o ne gamina; puodelį daužo, o ne klijuoja. Suaugęs vaikas, žinoma, gali užsisakyti maistą restorane ar nusipirkti naują puodelį, bet vis tiek galvoja, kad visi aplinkui privalo jam patarnauti ir pataikauti. Todėl kiekvieną kartą barantis, jis papūs lūpas ir kaprizingu tonu išsakys jums visas savo nuoskaudas.

Jūs norėsite išsakyti ir savo nuomonę? Ką gi, bandykite. Atsakydamas į tai, jis apdovanos jus dar viena „vaikiško nepasitenkinimo“ porcija.

3. Neatsakingumas.

Vaikas nė už nieką neatsakingas. Už viską atsako mama. Suaugęs vaikas lengvai priima sprendimus, bet atsakomybės už juos prisiimti nenori. Jis nemoka aptarti santykių be kaprizų. Jūs niekada neišreikalausite iš jo rimto pokalbio. Ir skiriantis jis tiesiog dings iš jūsų akiračio. Vaikui būtinai reikalingi žaislai ir, žinoma, žaidimai. Pagrindinis suaugusio vaiko žaislas – kitas žmogus, su kuriuo jis elgiasi kaip su lėle. Žaidžiant su juo meilę, jūs rizikuojate tapti sulaužyta lėle.

4. Aš geresnis.

Kaip vaikai sprendžia konfliktus? Kas kam stipriau užvoš, tas ir teisus. Suaugęs vaikas stengiasi kuo skaudžiau užgauti žodžiu ar poelgiu, kad įrodytų, jog jis kietesnis.

Kame tokio elgesio priežastis? Reikalas tas, kad kiekviename iš mūsų gyvena trys asmenybės – Suaugęs, Vaikas ir Gimdytojas. Ir jūsų santykiai gali vystytis ir būti harmoningais bei pilnaverčiais tik su sąlyga, kad jūsų Gimdytojo asmenybė išvystyta labiau nei likusios. Tada jūs su malonumu paglobosite tokį vaiką. Visai įmanoma, kad jums patiks žaisti. Jūs duodate – jis ima. Viskas visus tenkina. Vienam patinka rūpintis, kitam patinka priimti rūpestį ir kartais pasiožiuoti.

Pora – vaikas-suaugęs – taip pat įmanoma. Jei jumyse harmoningai išvystytos visos asmenybės ir jūs aiškiai suprantate, kokioje situacijoje reikia būti griežtai, kokioje galima elgtis vaikiškai, o kur reikia spręsti problemas iš suaugusio žmogaus pozicijos. Tokiu atveju, jums, kaip ir bet kuriam normaliam žmogui, anksčiau ar vėliau nusibos šokinėti ir pastoviai rūpintis, negaunant absoliučiai nieko, išskyrus kaprizus ir reikalavimus „dar“.

Jūsų santykių laukia pati liūdniausia pabaiga, jeigu jūs taip pat dar neišaugote iš vaikiško amžiaus. Kai vaikas sutinka vaiką – prasideda problemos. Jai per mažai dėmesio, jam nepatinka, kad jūs ribojate jo laisvę. Susitaikyti jūs taip pat negalite - kas pirmas pradėjo, tegu tas ir prašo atleidimo. Ilgai skirtinguose kampuose nepasėdėsite ir pradėsite krėsti vaikiškas kvailystes.

Jūs manote, kad jis privalo rasti jums pusvalandį, kai skambinate jam į darbą? Nuoširdžiai nesuprantate, kad darbe įmanoma apie jus negalvoti, neliūdėti ir nerašyti begalinių meilės SMS? Jūs įsitikinusi, kad pasirinkimas tarp vakaro su jumis ir tarp ko nors kito bet kuriuo atveju turi būti jūsų naudai?

O gal jūs visą laiką pavyzdžiu nurodote savo buvusįjį? Pasakojate ilgiausias istorijas, koks jis buvo puikus, visada suprasdavo jūsų pokštus, - ne taip, kaip kai kurie. Ką gi... Tokiu atveju jums pačiai reikalingas vyras-auklė!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją