Jei gyvuos verslas, gyvuos ir sportas

Sporto klubo „Grizlis“ trenerė Ala Sketerienė sako, kad sportininkui svarbu pastoviai palaikyti formą. Jei kyla rezultatai, sportininkai nori dalyvauti varžybose. Dėl karantino pavasarį turėjęs vykti čempionatas buvo atšauktas. Dalis sportavusių dėl to prarado motyvaciją ir į sporto klubą negrįžo. Yra sportuojančių abiturientų, tad jie šiuo metu susikoncentravę į mokslus. Šiuo metu nors ir ne visi, sportuoti grįžo rinktinės nariai, kurie ruošiasi Lietuvos čempionatui. Sportuoja ir pavieniai lankytojai. Šiais metais Tarptautinis čempionatas planuojamas organizuoti Rusijoje, tačiau dėl saugumo į čempionatą rinktinė nevyks.

„Esam suplanavę šių metų spalio mėnesį Rokiškyje organizuoti Lietuvos štangos spaudimo čempionatą. Pas mus yra rinktinė, todėl tie, kurie grįžo, intensyviai ruošiasi varžyboms. Nežinom kokios bus sąlygos. Jei viskas bus gerai, organizuosim iš karto du čempionatus – su specialia apranga ir be specialios aprangos. Išankstinėmis žiniomis varžybos turėtų vykti 2-3 dienas. Čempionatą organizuosim kukliai, tik iš Federacijos lėšų. Žinom, kad verslas išgyvena sunkius laikus, todėl šiais metais planuojam organizuoti be jų paramos. Tikimės, jog verslas atsistatys ir kaip anksčiau rems sporto entuziastus. Jei gyvuos verslas – gyvuos ir sportas“, - sakė pašnekovė.

„Svarbiausia yra darbas, noras ir motyvacija. Kas norėjo, karantino metu buvo pasiėmę sporto inventorių ir sportavo namuose. Tai žinoma ne tas pats, kas sportuoti salėje, todėl daugelis skambino, klausė, kada vėl atsidarys sporto klubas.

Sportuojantys ateina tuo metu kada tiksliai nurodyta. Vienu metu pas mus gali sportuoti iki 10 žmonių, todėl sportuojantys pagal laikus išsidėstę visai dienai. Ateina ir nuo 8 ryto. Sporto klubas dirba iki 22 val.“, – apie sporto klubo lankytojų srautus pasakojo A. Sketerienė.

Esant poreikiui galim dirbti visą parą

Sporto klubo „Rospo“ atstovas Raimondas Martinonis sako, kad kol kas nėra tokio lankytojų srauto, kokio norėtųsi.

„Žmonės dar įsibaiminę tų virusų, į sporto klubą neskuba. Sugrįžo gal koks trečdalis. Kurie buvo motyvuoti, tie iš kart kai išgirdo, kad leis atnaujinti sporto klubų veiklą paskambino ir susiderino dėl treniruočių laiko. Atstatėme kas anksčiau buvo išsipirkę abonementus ir jau savaitė kaip pas mus sportuojama. Turime valytoją, kuri kiekvieną dieną viską išvalo. Pagal reikalavimus turime dezinfekcinio skysčio. Griežtai nurodome, kad kiekvienas turėtų savo rankšluostį. Darbo valandos ilgos. Dirbam nuo 6 iki 23 val. Klube įdiegta sistema, pritaikyta individualioms treniruotėms, galima ateiti savarankiškai ir sportuoti, tad kviečiam visus norinčius. Jei yra poreikis, galim dirbti kad ir visą parą, kad tik būtų tiek norinčių“, - nuotaikomis dalinosi pašnekovas.

„Paskelbus karantiną ir uždraudus sporto klubų veiklą, iš pradžių jautėme spaudimą, kad leistume individualiai treniruotis. Žmonės skambino, prašė leisti sportuoti, tačiau sporto klubą uždarėme, kaip ir buvo reikalaujama. Dabar nežinom kada žmonės vėl sugrįš sportuoti“, - sakė R.Martinonis.