Tinklalapis babygaga.com pateikė keletą keisčiausių mitų apie persileidimus.

Mitas: tai moters kaltė.

Daugelis persileidimą patyrusių moterų dėl to kaltina save. Nereikėtų to daryti. Daug persileidimų įvyksta dėl netinkamo chromosomų skaičiaus. Kai kiaušinėlis apvaisinamas sperma, chromosomos su DNR sudaro naujo embriono genomą. Jei šis procesas įvyksta netinkamai, galimas netinkamas chromosomų skaičius ir persileidimas.

Mitas: po kelių persileidimų atsiranda nevaisingumas.

Moteris gali patirti persileidimą kartą ar du kartus. Nedidelis procentas nėščiųjų patiria persileidimų daugiau nei tris kartus. Persileidimai įvyksta dėl įvairių sveikatos priežasčių: gimdos auglių, skydliaukės sutrikimų, kraujo krešėjimo sutrikimų. Džiugi žinia – minėti negalavimai išgydomi. Persileidimas nereiškia, kad moteris nevaisinga. Šiais laikais tik 1 proc. moterų patiria vis pasikartojančius persileidimus.

Mitas: persileidimą sukelia fizinis ar emocinis stresas.

Daugelis moterų galvoja, kad keliant sunkius daiktus gali įvykti persileidimas. Iš tiesų sunkių daiktų kėlimas visiškai nesusijęs su persileidimu. Net sportavimas nesukelia persileidimo. Fizinis ar emocinis stresas negali paskatinti persileidimo.

Mitas: moterys, kurios vykdo medikų nurodymus, gali užkirsti kelią persileidimui.

Daugeliui persileidimų neįmanoma užkirsti kelio. Dauguma persileidimų įvyksta dėl pakitusio chromosomų skaičiaus. Medikai yra išbandę įvairiausių būdų, kaip užkirsti kelią persileidimams. XX a. pradžioje gydytojai patarė moterims nekilnoti sunkių daiktų.

Mitas: kraujavimas nėštumo metu sukelia persileidimą.

Kraujavimas, tepimas – dažnas daugeliui nėščiųjų, jis tikrai nepaskatins persileidimo. 40 proc. nėščiųjų patiria kraujavimą iš makšties, taip gali nutikti ir komplikacijų neturinčio nėštumo metu.

Mitas: persileidimas – nėštumo komplikacija.

Apie 20 proc. nėštumų baigiasi persileidimu, dažniausiai – per pirmus du mėnesius. Net ir du vaikus pagimdžiusioms moterims būna persileidimų. Pastaraisiais dešimtmečiais žinių apie persileidimus padaugėjo, bet todėl, kad nėštumas diagnozuojamas anksčiau.

Mitas: persileidimą reikia slėpti.

Šį mitą reikia išrauti su šaknimis. Nėra prasmės slėpti, kad jums buvo persileidimas. Pasikalbėjus su draugais ir artimaisiais, lengviau susitaikyti su netektimi. Net garsenybės atvirai apie tai kalba. Nėra lengva pasakoti apie tokius dalykus, bet juos slėpti – ne išeitis. Duokite sau laiko išgyventi netektį, pasiguoskite artimiems žmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)