„Tai liūdniau, nei šokti su savo seserimi“, – ispanų televizijos šou laidos metu pareiškė L. Enrique, o šią jo frazę ketvirtadienį cituoja įvairių pasaulio šalių žiniasklaida.

Vokietijos futbolo Bundeslyga praėjusią savaitę tapo pirma iš didžiųjų Europos lygų, kurioje futbolas buvo atnaujintas po priverstinio sustabdymo, išprovokuoto koronaviruso pandemijos.

Visgi reakcijos pamačius pirmąsias rungtynes Vokietijoje buvo dviprasmiškos. Taip, futbolas grįžo, tačiau stadionai buvo tušti, žaidėjams neleidžiama kartu švęsti įvarčių, taikomi ir kitokie ribojimai.

„Tai bjauru“, – žodžių į vatą nevyniojo L. Enrique, savo žaidėjo karjeros metais atstovavęs ir Madrido „Real“, ir „Barcelonos“ komandoms.

„Aš žiūrėjau atnaujintą Vokietijos futbolo čempionatą ir tai buvo apgailėtina. Tu netgi gali girdėti aikštėje ištariamus įžeidimus, dingęs visas žaidimo didingumas“, – komentavo L. Enrique, netrukus tokį futbolą prilygines šokiui ne su mergina, o su savo seserimi.

Tiesa, L. Enrique patvirtino suprantantis, kodėl futbolo čempionatas Vokietijoje vis tiek buvo pratęstas.

„Tai yra didžiulis verslas, generuojantis milžiniškas pinigų sumas. Ir nors spektaklis yra kitoks, kai jo nestebi žiūrovai, jis vis tiek mums leidžia greičiau praleisti laiką šiuo sunkiu periodu“, – pažymėjo 2014-2017 m. „Barcelonos“ ekipą treniravęs ispanas.

„Jeigu tu esi tikras futbolo ar krepšinio gerbėjas, žiūrėti rungtynes visuomet bus įdomu“, – pridūrė jis.

Kitų didžiųjų Europos futbolo lygų čempionatai dar nėra atnaujinti. Prancūzija pirmenybes apskritai nutraukė, Ispanijoje, Italijoje ir Anglijoje jas planuojama pratęsti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)