Stokholme įsikūręs kreditorius svarsto įvairias šio savo verslo alternatyvas, įskaitant ir galimybę parduoti visą arba dalį šio verslo, taip pat ir strategines partnerystes, teigia šaltiniai. Nors svarstymai yra pasiekę tik pradinę stadiją, „Swedbank“ gali pradėti įvertinti, koks yra susidomėjimas šiuo padaliniu, jau antroje šių metų pusėje, teigia šaltiniai, paprašę neskelbti jų pavardės dėl privataus pobūdžio informacijos.

„Swedbank“ akcijos šiais metais atpigo 27 proc., tad visa banko rinkos vertė šiuo metu siekia 12 mlrd. JAV dolerių.

Bet kokios lėšos iš galimo padalinio pardavimo būtų svari parama „Swedbank“, tuo metu, kai jo išlaidos auga tiek dėl COVID-19 protrūkio, tiek dėl tyrimų, susijusių su pinigų plovimu, finansinio poveikio. Kaip ir kiti bankai, „Swedbank“, drebinant koronaviruso krizei, ruošiasi didesniam paskolų nuvertėjimui.

Kol kas jokių galutinių sprendimų nepriimta ir nėra aišku, ar nuo diskusijų bus pereita prie sandorio sudarymo, pažymėjo šaltiniai. „Swedbank“ atstovas šių pranešimų nekomentuoja.

2020 metų balandį „Swedbank“ pranešė pirmąjį ketvirtį atidėsiantis 2,2 mlrd. Švedijos kronų (224 mln. JAV dolerių) kreditavimui, toks sprendimas didžiąja dalimis susijęs su koronaviruso pandemija. Be to, reguliuotojai tiria grupės vaidmenį dėl įtariamų pinigų srautų į Vakarus per Šiaurės Europos bankų rytinius padalinius.

Šiais metais Švedijos reguliavimo tarnybos nubaudė banką 4 mlrd. kronų bauda, banko operacijas toliau tiria Jungtinių Valstijų bei Europos valdžios institucijos, o tai reiškia, kad kreditoriui gresia papildomos baudos. Bankas balandį pranešė „toliau griežtinsiantis savo veiksmus prieš ekonominius nusikaltimus“, po to, kai buvo paskelbtos pirminės tyrimų išvados ir paaiškėjo, kad 2020 išlaidų sąmatos išaugo 1,5 mlrd. kronų iki 21,5 mlrd. kronų.

Bet koks „Swedbank“ inicijuotas pardavimas paskatintų stabilų sandorių srautą mokėjimų sektoriuje, iš dalies dėl alternatyvų tradicinėms bankininkystės paslaugoms paklausos.

Italijos bankas „Intesa Sanpaolo SpA“ praėjusių metų pabaigoje sutarė perleisti savo mokėjimų apdorojimo verslą už milijardą eurų bankui „Nexi SpA“. Šių metų vasarį „Wordline SA“ nusprendė įsigyti Prancūzijos konkurentę „Ingenico Group SA“ už 7,8 mlrd. eurų , toks sandoris leidžia susiformuoti vienam iš didžiausių mokėjimų paslaugų teikėjų.