Atšaukus 2020 m. „Eurovizijos“ konkursą, atsirado daugybė apklausų ir konkursėlių, skirtų gerbėjų favoritui nustatyti.

OGAE (pranc. „Organisation Générale des Amateurs de l'Eurovision“ – Bendroji „Eurovizijos“ gerbėjų organizacija) yra tarptautinis „Eurovizijos“ gerbėjų klubų tinklas, kurį sudaro oficialūs OGAE „Eurovizijos“ gerbėjų klubai, esantys Europoje ir kituose žemynuose, įskaitant Australiją. Kiekvienais metais nuo 2007-ųjų klubai balsuoja už mėgstamiausią dainą prieš prasidedant konkursui.

Šiemet viskas buvo truputį kitaip. Iš pradžių kiekvienas klubas balsavo įprastai, naudodamas 12 balų sistemą (klubų balai sudarė 50 proc. galutinio įvertinimo), tačiau taip pat buvo surengtas „viešas“ balsavimas, kuriame dalyvavo klubams nepriklausantys žmonės.

Iš viso savo nuomonę šiuose rinkimuose panoro išreikšti apie 7 tūkst. dainų konkurso gerbėjų.

Šiuos rinkimus laimėjo Lietuvos grupės „The Roop“ daina „On Fire“, aplenkusi Islandijos ir Šveicarijos atstovų kūrinius.

Geriausiųjų dešimtukas:

1. Lietuva (770)

2. Islandija (634)

3. Šveicarija (620)

4. Bulgarija (401)

5. Italija (380)

6. Norvegija (296)

7. Vokietija (289)

8. Rusija (261)

9. Malta (245)

10. Švedija (189)

OGAE rimkimai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)