„Šalyje per parą nustatyti 2 392 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, bendras infekuotųjų skaičius pasiekė 129 341“, - cituoja jį naujienų agentūra ISNA. Tad naujų užsikrėtimo atvejų skaičius yra rekordinis antrą dieną paeiliui per pastaruosius pusantro mėnesio.

Pasak pareigūno, per parą mirė 66 žmonės, užsikrėtę koronavirusu, bendras mirčių skaičius išaugo iki 7 249.

Ministerijos atstovas informavo, kad Irane iki šiol pasveiko 100 564 žmonės. Šalyje atlikti 746 045 testai dėl koronaviruso.

Iki gegužės 2 d. Irane buvo pastebima naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų mažėjimo tendencija. Oficialiais duomenimis, daugiausia užsikrėtusiųjų – 3 186 – buvo nustatyta kovo 30 d., po to šis skaičius ėmė mažėti ir pasiekė 802 atvejų minimumą. Bet nuo gegužės 3 d. šis rodiklis vėl pradėjo didėti, pastarąsias aštuonias dienas jis sudarė 1,7-2,4 tūkstančio.

Irano valdžia nuo balandžio 11 d. pamažu atšaukia apribojimus, įvestus dėl koronaviruso. Į darbą grįžo didžioji dalis šalies gyventojų, atvėrė duris prekybos centrai ir kirpyklos, atšauktas draudimas keliauti iš provincijos į provinciją nuosavu transportu, daugelyje miestų atidarytos mečetės.

Apie pirmuosius užsikrėtimo atvejus Irane buvo pranešta vasario 19 d. Infekuotieji buvo išaiškinti Kumo provincijoje.