Kaip spaudos konferencijoje sakė ministras, šiuo metu virusas visuomenėje vis dar gyvena, todėl atsipalaiduoti kol kas dar ne laikas.

„Turime būti budrūs ir neužmiršti, kad virusas bet kada vėl gali pradėti plisti. Dėl to ir išlieka karantino sąlygos ir draudimas būriuotis, atstumų laikymosi rekomendacijos ir kiti dalykai“, – pasakojo A. Veryga.

Ministro paklausus, kokiu atveju nusprendus dėl žmonių skaičiaus renginiuose šis skaičius gali padidėti, A. Veryga atsakė, kad tikriausiai kol kas to dar nesulauksime

„Dėl didėjimo aš labai abejoju. Labiausiai tikėtina, kad kai Vyriausybė apsispręs dėl skaičių, suprantame, kad kultūros bendruomenė jų labai laukia, jau jie tokie ir turėtų likti. Labai maža tikimybė, kad virusas taip ims ir išnyks visoje Europoje, nes, kuo toliau, tuo labiau atsidarome. Žmonės važiuos, grįš, keliaus, todėl tikimybė, kad virusas plis, išlieka. Vieno tokio žmogaus užsikrėtusio atėjusio į renginį gali daugiau nei užtekti, kad virusas vėl pradėtų plisti. Kad skaičiai didėtų, matyt, mažai tikėtina. Gali ir išvis renginių nelikti, jei virusas pradėtų staiga plisti visuomenėje“, – sakė ministras.

Pastarąją savaitę vis netyla kalbos, kad Sveikatos apsaugos ministerija privalomai liepdama įvairioms prekybos vietoms ant durų užsikabinti užrašus, jog vyresnio amžiaus žmonėms lankytis nerekomenduojama, juos diskriminuoja.

„Tas žinutes, kurie buvo prie įėjimų, tikrai nereikėjo daryti tokiais, kur parašymas yra labai direktyvus, kad jūs čia nepageidaujami, kad neaptarnaujami ir panašiai, matyt ir įžeidė vyresnio amžiaus Lietuvos gyventojus. Žodžius tikrai galima pasirinkti kitokius ir tokius, kurie neįžeidinėtų žmonių. O logika, kodėl reikia saugoti vyresnio amžiaus gyventojus, aš jau esu minėjęs. Nuo 60 metų lietuviški duomenys rodo, kad užsikrėtus šiuo virusu tikimybė numirti nuo komplikacijų labai smarkiai išauga. Privalome tą visuomenės grupę informuoti ir įspėti, kad rizika yra didelė“, – sakė A. Veryga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)