„Visi siekiame palengvinti visuomenės sveikatos priežiūros pareigūnų darbą“, – sakoma dviejų bendrovių pranešime.

„Google“ ir „Apple“ puikiai supranta, kad tai nėra panacėja, tačiau mes tikime, kad pranešimų apie kontaktavimą su užsikrėtusiais asmenimis sistema gali palengvinti kontaktų paieškos pastangas“, – pažymėjo technologijų milžinės.

Numatyta, kad sistema išsiųs tekstinius pranešimus asmenims, kurie galėjo kontaktuoti su žmonėmis, užsikrėtusiais COVID-19.

„Visuomenės sveikatos institucijos bus atsakingos už šios technologijos naudojimą, o mes suteiksime pagalbą ir palaikysime“, – pažadėjo bendrovės.

Bendrovės nurodė, kad parengs programinės įrangos atnaujinimus, kuriuos sveikatos priežiūros institucijos galės naudoti diegdamos programą.

Europoje dauguma šalių linkusios naudotis „Apple“ ir „Google“ platforma, tačiau Prancūzija ir Didžioji Britanija pasirinko kurti savo sistemas, kurios šiuo metu yra testuojamos.

Pasak abiejų bendrovių, 22 šalys iki šiol paprašė leidimo naudoti platformą. Tikimasi, kad artimiausiomis savaitėmis šis skaičius dar labiau padidės.

Praeityje kilus nerimo dėl vartotojų asmeninių duomenų saugumo, „Google“ ir „Apple“ numatė keletą jų technologijos naudojimo sąlygų.

Visų pirma, dalyvavimas programoje turi būti savanoriškas, programa neturi kaupti geografinių vietovių duomenų ir negali būti nenaudojama komerciniais tikslais.

Be to, leidžiama naudoti tik vieną programą vienoje šalyje, kad nesusidarytų konkurencija, o individualūs vartotojai patys pasirinks paskelbti, ar jie yra užsikrėtę, ar ne.

Krizei pasibaigus, programa privalės būti nutraukta.