Šalies institucijų teigimu, per parą patvirtintas dar 19 951 infekcijos atvejis ir bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 291 579.
Mirčių nuo infekcijos skaičius padidėjo iki 18 859, užfiksavus dar 888 mirties atvejus.

Brazilijoje – tankiausiai apgyvendintoje Lotynų Amerikos šalyje – itin sparčiai plinta naujasis koronavirusas. Pagal patvirtintų infekcijos atvejų skaičių Brazilija dabar yra trečia šalis pasaulyje – po JAV ir Rusijos, o pagal mirčių skaičių Brazilija yra šeštoje vietoje, rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys.

Tankiausiai apgyvendintame Brazilijos mieste San Paule dokumentuotos 5 363 mirtys nuo infekcijos, o tai daugiau nei visoje Kinijoje, kurioje pernai gruodį prasidėjo naujojo koronaviruso protrūkis.

Peru koronavirusu serga daugiau kaip 100 tūkstančių žmonių

Peru naujojo koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejų skaičius trečiadienį perkopė 100 tūkst., nurodė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.


Peru patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius šiuo metu siekia 104 020, nuo infekcijos mirė 3 024 žmonės. Peru yra antra daugiausiai infekcijų patvirtinusi Lotynų Amerikos šalis, pirmoji – Brazilija.

Peru pirmasis infekcijos atvejis buvo patvirtintas kovo pradžioje, o nuo to laiko virusas smarkiai išplito. Karantinas šalyje galioja beveik du mėnesius, sveikatos priežiūros institucijos atsidūrė ant žlugimo slenksčio.

Daugiausiai infekcijos atvejų patvirtinta sostinėje Limoje ir jos uostamiestyje Kaljao, kur gyvena trečdalis visų šalies gyventojų. Peru ligoninėse gydomi maždaug 7 500 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Pernai gruodį Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Naujausiais duomenimis, koronavirusu visame pasaulyje užsikrėtė daugiau kaip 4,9 mln. žmonių, iš jų daugiau kaip 325 tūkstančiai mirė. Daugiausiai aukų tenka Europai ir JAV.

Nuo ligos pasaulyje pasveiko jau mažiausiai 1,8 mln. užsikrėtusiųjų.

Lotynų Amerikoje Covid-19 į skurdą įstums 29 mln. žmonių

Lotynų Amerikoje dėl naujojo koronaviruso pandemijos skurstančiųjų gretas papildys dar 29 mln. žmonių, įspėjo nevyriausybinė organizacija „Action Against Hunger“.

Pasak organizacijos, dar prieš pandemijai pasiekiant regioną vienas iš trijų Lotynų Amerikos gyventojų kentėjo nuo maisto trūkumo, o pandemijai pasiekus regioną auga nedarbas ir prognozuojamas stiprus regiono ekonomikos susitraukimas.

Organizacijos teigimu, paskelbus karantiną, daugybė Lotynų Amerikos gyventojų nebegali užsidirbti pragyvenimui, užsienyje gyvenantys artimieji nustojo siųsti pinigus savo šeimoms, o socialinės apsaugos sistemos šiame regione yra silpnos.

PSO užfiksavo didžiausią nuo protrūkio pradžios COVID-19 atvejų prieaugį

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) trečiadienį paskelbė užfiksavusi naują rekordinį koronaviruso infekcijos COVID-19 naujų atvejų paros prieaugį, bendram užsikrėtusių žmonių skaičiui artėjant prie penkių milijonų.

Šios Jungtinių Tautų agentūros vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas nurodė, kad antradienį „PSO buvo pranešta apie 106 tūkst. [užsikrėtimo] atvejų – daugiausiai per vieną parą nuo protrūkio pradžios“ gruodį.

PSO taip pat svarsto, kaip reaguoti į JAV prezidento Donaldo Trumpo ultimatumą, kai šis suteikė organizacijai 30 dienų pertvarkyti savo veiklą, nes kitaip didžiausią finansavimą užtikrinanti šalis įšaldys savo įnašus ir nagrinės galimybę apskritai iš jos išstoti.

Ženevoje įsikūręs PSO atsako į koronaviruso pandemiją komitetas nurodė, kad antradienį agentūra iš viso pasaulio gavo informacijos apie 106 662 naujai patvirtintus COVID-19 atvejus.

Naujojo rekordo buvo sulaukta daugeliui valstybių smarkiai išplėtus testavimo programas.

„Mums per šią pandemiją vis dar reikia nueiti ilgą kelią“, – per virtualią spaudos konferenciją sakė Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas. Jo agentūra taip pat perspėjo dėl spartėjančio koronaviruso plitimo neturtingesnėse šalyse.

Daugiau kaip 4,9 mln. užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų buvo užregistruota nuo pirminio protrūkio Kinijoje gruodį, rodo oficialių šaltinių duomenys, apibendrinti naujienų agentūros AFP.

PSO ekstremalių situacijų direktorius Michaelas Ryanas sakė, kad COVID-19 atvejų skaičiui išaugus iki 5 mln. bus pasiekta „tragiška gairė“.

Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas pridūrė: „Esame labai susirūpinę dėl didėjančių atvejų skaičių mažas ir vidutines pajamas gaunančiose šalyse.“

Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, koronaviruso pandemija pasaulyje jau pareikalavo daugiau kaip 328 tūkst. žmonių gyvybių.