Vienas Raseinių rajono gyventojas portalui „Delfi“ papasakojo sulaukęs nemalonaus atsakymo iš poliklinikos. Vaikinas ruošėsi laikyti A kategorijos vairavimo teorijos egzaminą ir nors B kategorijai tinkančią sveikatos pažymą tebeturėjo, A kategorijai reikėjo naujos. Tačiau kreipęsis į vietinę polikliniką jis išgirdo, kad priimtas nebus.

„Niekas čia nežiūrės, niekas dabar netikrina“, – tokį atsakymą pasakojo išgirdęs vaikinas.

„Patį egzaminą laikyti galima? Galima. Mokamą pažymą internetu užsisakyti galima? Galima, tik va daugiau susimoki. O poliklinikoje priimti jau negali? Baisiai užimti visi okulistai dabar, matyt“, – stebėjosi „Delfi“ skaitytojas.

Jo minėtos poliklinikos direktorius situacijos nekomentavo ir nepatikslino, kada šeimos gydytojos, okulistai bei psichiatrai bus pasiruošę priimti apžiūrai.

Kaip su pažymomis yra iš tiesų ir kaip elgtis „Regitros“ egzaminų laikymui užsiregistravusiems vairuotojams?

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovė paaiškino, kad būsimas vairuotojas dėl sveikatos patikrinimo gali kreiptis ir į kitą, geriau pasiruošusią sveikatos priežiūros įstaigą.

„Balandžio 29 d. Vyriausybė sprendimu panaikinta nuostata dėl besąlyginio profilaktinių sveikatos tikrinimų atidėjimo. Numatyta, kad profilaktinės sveikatos priežiūros paslaugos, kaip ir kitos planinės ambulatorinės paslaugos, gali būti pradėtos teikti tada, kai įstaiga tinkamai tam pasirengia.

Gali būti, kad dar nevisos asmens sveikatos priežiūros įstaigos atnaujino profilaktinių sveikatos patikrinimo paslaugų teikimą, tačiau dalis jų šią paslaugą tikrai teikia.

Šiuo atveju svarbu tai, kad dėl vairuotojo sveikatos patikrinimo pacientas gali kreiptis į bet kurią įstaigą, o ne tik į tą, prie kurios yra prisirašęs. Tai reiškia, kad pacientai dėl vairuotojo sveikatos patikrinimo gali kreiptis į tas įstaigas, kurios jau atnaujino profilaktinių sveikatos patikrinimo paslaugų teikimą“, – sakė SAM atstovė Justina Petravičienė.