„Aš seniai svajojau apie gyvūną, tik nelabai įsivaizdavau, kokio šuns noriu ir koks šuo prisitaikytų prie mano gyvenimo ritmo bei būdo. Tenka ir išvažiuoti toliau nuo namų, keliauti užsienyje, tad šį žingsnį privalėjau atsakingai pasverti“, – apie savo keturkojį bičiulį pasakoja dainininkas.

„Guru yra ketverių metų Pomeranijos špicas, jį įsigijau Baltarusijoje, nes Lietuvoje tokio neįstengiau įsigyti. Man nebuvo svarbu veislynai ir kilmės dokumentai, šunį rinkausi ne parodose iškovotiems medaliams kaupti, o tik sau. Jis kainavo kiek pigiau nei Lietuvoje, su visa pagarba mūsų veislynams, tačiau... Kiekvieno žmogaus pasirinkimo laisvė, iš kur gyvūną įsigyti, tai priklauso nuo mūsų lūkesčių, galimybių ir įsitikinimų“, – sako R. Kirilkinas.

Pasiteiravus, kodėl savo augintinį pavadino Guru, Ruslanas patikino, kad šį vardą šuo atsinešė pats.

„Jį šiuo vardu pavadinau visiškai spontaniškai. Vėliau pasigilinau, kokios reikšmės yra šis žodis, šiuo atveju – vardas. Guru – Rytų religijose reiškia dvasinį mokytoją, dvasinį vedlį ar išminčių. Vėliau vakaruose žodžiu „guru“ imti vadinti įvairių sričių žinovai, mokytojai, autoritetai. Jis atitiko visus šiuos paaiškinimus su kaupu“, – tikina atlikėjas.

Ruslanas sako, kad turint keturkojį draugą juo rūpintis reikia atsakingai, todėl savo šuniui jis negaili ir prabangių procedūrų.

„Žinote, investuoju į jį tikrai pagal savo galimybes, ne visada galiu sau leisti jį nuvesti į šunų kirpyklą ar šunų spa, tad tenka pasikliauti savo jėgomis bei žiniomis. Tačiau visiems nuoširdžiai patariu, tiems kurie sau gali leisti patikėti savo augintinį profesionalų rankoms, tai ir darykite, nes iš mūsų begalinės meilės gyvūnui, kartais to nenorėdami galime pridaryti ir žalos.

Esu netyčia įkirpęs iki gyvnagio, šuo net nesuprato, kas įvyko – tol, kol aš nepradėjau iš išgąsčio ir sukelto skausmo jam rėkti balsu. Panašiai buvo ir su bandymu valyti jam dantis... Aš pasitikiu šios srities specialistais – ypatingai Šilutėje dirbančiu Denisu Makarevičiumi, tad namų sąlygomis mes pasirūpiname elementaria higiena, o atsirandant galimybei – nuvedu jį į šunų spa. Tai vidutiniškai, priklausomai nuo norimų procedūrų, vienas apsilankymas šunų kirpykloje ar spa gali atsieiti apie 20-50 eurų“, – atskleidžia žinomas vyras.

Ilgesnio plauko Guru šunų kirpykloje ar spa įprastai būna išmaudomas, jo kailis – išdžiovinamas, apkerpamas, iššukuojamas. Taip pat pasirūpinama jo dantimis ir nagais.

„Vargo aš jokio nematau. Turint gyvūną, reikia atsakingai pasižiūrėti į savo galimybes ir paklausti savęs, ar esi pasiruošęs atsiduoti ir aukoti savo laiką su malonumu bei meile savo augintiniui“, – tikina Ruslanas.

Tiesa, keturkojis dainininko namuose iškrečia ir juokingų pokštų.

„Viena iš jo išdaigų ar pramogų yra ta, kad jis man nuima kojines prieš lipant į lovą. Daugelis draugų spėliojo ar tai dresūros vaisiai, deja, ne, jam tiesiog jos nepatinka“, – juokiasi dainininkas.

„Jis – nenuspėjamas, žaismingas bei nuotaikos gyvūnas. Guru yra visiškai laisvas ir nėra verčiamas daryti tai, ko jis nenorėtų. Būna, kad ir į lauką nenori eiti, jei už lango lietus, tad kiek vėliau išvedant ir jam įsitikinant, jog kailiukas saugus – jis su malonumu džiaugiasi savo laiku gamtoje, – pasakoja keturkojo šeimininkas. – Jis labai mėgsta sniego pusnis bei maudynes jose. Gyvūno buvimo šalia neatstoja joks žmogus, kas turi šunį ir besąlygiškai jį myli, tas supras kiekvieną mano ištartą žodį. Jis yra mano variklis, visada mane išklausys, paguos ir neleis man liūdėti, dviese – mes jėga. Duok Dieve, man ir visiems kitiems gyvūnų augintiniams kuo ilgiau pasidžiaugi jų skleidžiama meile. Meilė daro gyvenimą tik gražesniu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)