Bienalės tinklapyje skelbiama, kad toks sprendimas priimtas įvertinus, kad įvertinus dabartinę situaciją niekaip neįmanoma surengti bienalę šių metų rugpjūčio pabaigai, kaip buvo planuota (pagal pirminį planą, ji turėjo prasidėti gegužę, bet vėliau dėl pandemijos data buvo perkelta). Bienalės kuratoriumi liks Hashim Sarkis, sutikęs prisitaikyti prie šių aplinkybių.

Lietuvai Venecijos architektūros bienalėje atstovaus Julijonas Urbonas. Jo sukurtas projektas „Planeta iš žmonių“ veikia kaip minties eksperimentas, inscenizuojantis galimus žmonių išsiuntimo į kosmosą scenarijus. „Šis eksperimentas kelia klausimus, kas nutinka architektūrai, choreografijai, muzikai, menui, kai šios disciplinos kerta Karmano liniją – ribą maždaug 100 km aukštyje virš Žemės jūros lygio, kuri skiria Žemės atmosferą ir kosminę erdvę. Kitaip tariant, kas nutinka menui ar architektūrai, kai jos palieka Žemę“, – pristatydamas idėją yra kalbėjęs gravitacijos sampratą nagrinėjantis J. Urbonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)