Žinią apie kolegos netektį bičiuliai pranešė socialiniuose tinkluose. Feisbuke jie pasidalino muzikanto nuotrauka ir trumpa žinute.

„Šiandien „Daumantų muzikantai“ išgyvena skaudžią netektį... Netekome puikaus kolegos, bičiulio, muzikanto, nuostabaus žmogaus Rimanto Stakausko. Liūdime kartu su Rimo artimaisiais ir reiškiame nuoširdžią užuojautą. Ilsėkis ramybėje, mielas bičiuli“, – rašoma grupės puslapio komentare.

Koncertus tik gyvai atliekanti kapela yra gerai žinoma liaudišką muziką mėgstantiems lietuviams. R. Stakauskas grupėje grojo akustine ir elektrine gitaromis bei bandža.

Kapelos internetiniame puslapyje nurodoma, kad nuotaikingą kėdainiečių kolektyvą subūrė Kęstutis Švilpauskas, pasikvietęs draugus, su kuriais anksčiau grojo įvairiuose kolektyvuose.

Pradžioje muzikantai vadinosi „Diedukais“, vėliau pavadinimą pakeitė ir tapo „Daumantų muzikantais“.

Kolektyvui pakvietus prisijungti ir R. Stakauską, jo studijoje kapela įrašė antrąjį albumą.

Grupė aktyviai koncertuoja miestų ir miestelių šventėse bei privačiuose renginiuose.

2011 m. kapela tapo LRT laidos „Duokim garo!“ nugalėtojais. Taip pat dalyvavo TV3 muzikiniame projekte „Chorų karai“.

Su šia grupe iki 2015 m. koncertavo ir „TV Pagalboje“ išgarsėjęs Arnas Švilpauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)