Jo žiniomis, administracijos atstovai parengė laišką PSO, kurį D. Trumpas netrukus pasirašys ar jau pasirašė. Jame sakoma, kad Vašingtonas sutinka skirti organizacijai tiek pat lėšų, kiek jų skiria Kinija.
Pasak „Fox News“, tai reikš, kad JAV įnašas daug kartų sumažės. Kaip pažymima laiške, „jeigu Kinija padidins PSO finansavoimą“, Jungtinės Valstijos „apsvarstys galimybę“ padidinti jį tokiu pat mastu.

Dokumente konstatuojama, kad PSO turi trūkumų, bet taip pat turi „didžiulį potencialą“. Be to, jame pabrėžiama, kad organizaciją reikia reformuoti, o jos vadovybę apsaugoti „nuo politinio spaudimo“. Laiške raginama „visiškai nepriklausomai įvertinti“ naujojo koronaviruso kilmę ir priemones, kurių dėl jo ėmėsi PSO.

Gegužės 8 d. D. Trumpas pareiškė, kad Vašingtonas netrukus priims galutinį sprendimą, ar Jungtinės Valstijos ir ateityje skirs lėšų PSO. „Kaip jūs žinote, mes jiems kasmet mokame beveik 500 milijonų dolerių. Netrukus aš paskelbsiu pareiškimą šiuo klausimu“, - sakė jis.

Baltųjų rūmų šeimininkas taip pat teigė, kad ši organizacija tapo „Kinijos marionete“ ir neužfiksavo šios šalies valdžios pažeidimų, susijusių su koronaviruso plitimu.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija.