Šį šeštadienį Delfi TV laidoje „Alfo didysis kulinarinis šou” sužinosite kuo skiriasi šerbetiniai, vaisiniai ir sorbentiniai ledai. Taip pat ne vienam kyla klausimas, kuo skiriasi plombyriniai ledai nuo grietininių ir pieninių.

Jei ant ledų pakelio matome užrašą „valgomieji ledai“, tai tokiems ledams praktiškai nekeliami jokie reikalavimai. Štai, R. Bogušienė pateikia vienų ledų sudėtinių dalių sąrašą: pirmosiose pozicijose yra vanduo, kokosų aliejus ir cukrus. „Ko gaunate suvalgę tokių ledų? Vandens, dezodoruotų aliejų, kurie yra sočiųjų riebalų šaltinis, ir didelę cukraus dozę. Puikus verslas yra ledų gamyba, nes dažniausiai tai – tik vanduo ir cukrus“, – į vatą nevynioja maisto technologė.

Ant ledų pakelių dažnai galime išvysti užrašą „be konservantų“, bet ar tai nėra vartotojų klaidinimas? Juk ledas – šaldytas produktas, o šaltis ir suteikia tą konservavimo efektą, tad, ledams konservantų nereikia bet kuriuo atveju. Šioje Alfo Ivanausko laidoje maisto technologė R. Bogušienė apie ledus atskleis dar ne vieną paslaptį.

Kaip patiems pasigaminti ledus iš braškių ir picą, kurios pagrindas – ne iš miltų, bei kaip rūgštys veikia mūsų dantis, sužinosite jau šį šeštadienį 10 val. per visoje Lietuvoje pasiekiamą kanalą – Delfi TV – laidoje „Alfo didysis kulinarinis šou” – arba tiesiog #AlfasLive.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)