Viešbutis „Grand Budapest“ (angl. The Grand Budapest Hotel)

Puiki ir nuotaikinga, keturis „Oskarus“ laimėjusi komedija, kurioje pagrindinį vaidmenį atlieka „Šindlerio sąrašo“ žvaigždė ir valdovą Voldermortą Hario Poterio filmuose suvaidinęs britų aktorius Ralphas Fiennesas.

Viešbučio „Grand Budapest“ administratorius Gustavas miega su visomis savo klientėmis. Sužino jų paslaptis, saugo jas, o kartais tampa ir turtų paveldėtoju. Prabangus gyvenimas – ne kitaip. Gustavo patikėtinis – jaunasis durininkas Zero (akt. Tony Revolori), kuriam administratorius atskleidžia širdį veriančias paslaptis ir moko „gustaviškų“ gyvenimo tiesų. Rodos, jų gyvenimas nuostabus, bet koks gi prabangus viešbutis be paslaptingų intrigų?

„Greitas ir gražus kino mago Weso Andersono reginys, kuris niekada nenustoja žavėti savo aktorių vaidyba ir siužeto vingiais“, – filmo stiprybes vardija V. Rumšas.

Filmą rasite ČIA.

„Savigynos menas“ (angl. The Art of Self-Defense)

Marką Zuckerbergą kino juostoje „Socialinis tinklalapis“ įkūnijęs „Apgaulės meistrai“ žvaigždė Jessis Eisenbergas 2019 m. filme „Savigynos menas“ vaidina visko bijantį Keisį, kuriam iš niekur nieko „pasiseka“ būti užpultam gatvėje, todėl jis nusprendžia užsirašyti į vietinę kovų menų mokyklą pas charizmatišką ir paslaptingą Sensėjų (akt. Alessandro Nivola) tam, kad išmoktų apginti save tokiose situacijose.

Besimokydamas kovos menų, Keisis pradeda suprasti, ką reiškia būti skriaudiko vietoje, o smurto ir vyriškų stereotipų pasaulis jam tampa vis artimesnis. Kartu su Anna (akt. Imogen Poots), kita kovos menų mokyklos auklėtine vaikinas leidžiasi į gąsdinančią ir juodai juokingą kelionę, kuri turi priversti jo paslaptingąjį mentorių atkreipti dėmesį į jį.

„Puiki juodo humoro komedija, iš karto tapusi šio žanro mėgėjų ir mano liaupsių objektu. Kadangi, mes esame „kietas“ kraštas – kaip sakoma, šį filmą būtina pamatyti“, – tikina aktorius.

Filmą rasite ČIA.

„Džokeris“ (angl. Joker)

Universalus režisierius Toddas Phillipsas, kuris kino mėgėjams padovanojo komedijos klasika tapusią „Pagirios“ trilogiją bei prodiusavo jausmingą romantinę dramą „Taip gimė žvaigždė“, 2019 rudenį pasauliui pristatė, neabejotinai, rimčiausią savo kūrinį – „Džokeris“, kuriame nuostabiai nusikaltimų genijų suvaidino Joaquinas Phoenixas.

Gotamo mieste savo vietos gyvenime nerandantis Artūras Flekas dienomis dirba samdomu klounu, o vakarais stengiasi „prasimušti“ kaip stand-up komikas. Deja, nesėkmingai. Suirzęs, nusivylęs ir kartėlio kupinas Flekas vieną dieną tampa chuliganų auka. Galutinai nusivylęs ir ėmęs prarasti sveiką protą, vyras pamažu ima virsti cinišku, žiauriu bei negailestingu Džokeriu.

„Tai nepatogus filmas, kuriame pagrindinis dėmesys skiriamas žmogaus psichologijai, gražiai kinematografijai ir subtiliam dialogui, siekiant apmąstyti simbolines reikšmes ir gilesnes mintis apie tai, kas yra normalu, o kas – fikcija“, – apie filmą sako V. Rumšas.

Filmą rasite ČIA.

„Mokytojas“ (angl. The Master)

Trims „Oskarams“ nominuotas filmas su gausybe kino žvaigždžių: Philipu Seymouru Hoffmanu, Joaquinu Phoenixu, Amy Adams ir kitais.

Po karo namo grįžęs laivyno veteranas Fredis (akt. Joaquinas Phoenixas) nebemoka gyventi civilizuotoje visuomenėje. Gyvenimas slysta iš po kojų, o ateitį temdo migla. Tačiau buvęs kareivis stipriai įsitraukia į keisto kulto veiklą, kuri turėtų padėti išsklaidyti kylančias dvejones, tačiau ar tai padarys bent kokią esminę įtaką Fredžio gyvenimui?

„Psichologiškai rimtas filmas su nuostabia aukščiausio lygio aktorių plejada. Kas įvertino J. Phoenixo vaidybą filme „Džokeris“, šioje juostoje gali įžvelgi tam tikros formos „pasiruošimą“ ateities Džiokerio vaidmeniui“, – pastebi aktorius.

Filmą rasite ČIA.

„Le Manas'66. Plento karaliai“ (angl. Ford v Ferrari)

Režisieriaus Džeimso Mangoldo du „Oskarus“ laimėjusi biografinė veiksmo drama, tai dviejų valandų filmas apie draugystę, ryžtą, nepalaužiamas sielas ir vieną tikslą – tapti geriausiais.

1966 m. norėdamas prilygti Enzo Ferario mašinoms prestižinėse 24 valandas trunkančiose „Le Mans“ lenktynėse, Henris Fordas II nusprendžia sukurti nuosavą bolidą. Tačiau tam, kad įveikti nepralaiminčius „Ferrari“ automobilius, „Ford“ komandoje yra reikalingi tik geriausi savo srities specialistai. Iš pažiūros neįmanomos misijos imasi mechanikas Karrolas Šelbis (akt. Matt Damon) ir lenktynininkas Kenas Mile'as (akt. Christian Bale), kurių kelyje laukia ne vienas iššūkis.

„Neįpareigojančiai greitas ir paremtas tikrais faktais reginys. „Le Manas'66. Plento karaliai“ – tikras Holivudo gurmano skanėstas, su nuostabia vaidyba, automobiliais ir garsu“, – filmu atsižavėti negali V. Rumšas.

Filmą rasite ČIA.

„Neliečiamieji“ (angl. Intouchables)

„Auksiniam gaubliui“ nominuota prancūzų režisieriaus Olivierio Nakache drama „Neliečiamieji“ pasakoja apie du visiškai skirtingų visuomenės sluoksnių žmones, kuriuos suvienija draugystė, nuotykiai bei troškimas džiaugtis kiekviena gyvenimo minute.

Nelaimingo įvykio metu tapęs neįgaliu ir atsidūręs neįgaliojo vežimėlyje, turtingasis aristokratas Filipas (akt. François Cluzet) pasisamdo slaugą, kuris, atrodytų iš pirmo žvilgsnio, visiškai netinka prižiūrėti išsilavinusį ir pasiturintį ligonį – tai neturintis tokio darbo patirties juodaodis Drisas (akt. Omar Sy), neseniai grįžęs iš įkalinimo įstaigos. Tačiau Drisas sugeba praskaidrinti paraližuoto Filipo gyvenimą bei suteikti jam nuotykių skonį.

„Ši jautri milijonieriaus ir jo globėjo istorija žavi priešingybių situacijų bei paradoksų niuansais“, – teigia pašnekovas.

Filmą rasite ČIA.

„Ruonių komanda“ (angl. SEAL Team)

Dviem „Emmy“ apdovanojimams nominuotas serialas apie elitinio karinio jūrų laivyno „SEAL“ gyvenimą, kai jie treniruojasi, planuoja ir vykdo pavojingiausias misijas, kurių reikalauja šalis. Serialas yra labai populiarus JAV, kurios gyventojai ypač vertina savo valstybės karinę galią, tačiau su kiekvienu sezonu serialas atranda vis daugiau simpatijų visame pasaulyje bei žiūrovų yra vertinamas dėl savo tikroviškumo.

„Labai mėgstu specialiųjų pajėgų temą tiek filmuose, tiek ir serialuose. Tačiau, dažnai serialuose ji atskleidžiama labai paviršutiniškai: uždedamas šalmas, neperšaunama liemenė ir jau filmas apie specialiąsias pajėgas. Šis serialas tikra priešingybė: gan tiksliai inscenizuojama operatyvinė veikla, pilna ekipuotė ir net gilesnis žvilgsnis į asmeninius karių išgyvenimus“, – pasakoja V. Rumšas.

Serialą rasite ČIA.

„Grąžinti Nepriklausomybę“

Tai debiutinė komiko ir stand-up meistro Olego Šurajevo kino juosta, skirta Nepriklausomybės šimtmečio proga. Kas nutiktų, jei staiga po šimto metų prisikėlę Lietuvos Nepriklausomybės akto signatarai sužinotų, kad šio istorinio dokumento nėra mūsų šalyje?

Komedija pasakoja linksmą istoriją apie keturis draugus – Basanavičių (akt. Gediminas Storpirštis), Smetoną (akt. Algirdas Dainavičius), Stulginskį (akt. Ramūnas Cicėnas) ir Klimą (akt. Martynas Nedzinskas) – sugrįžusius į Lietuvą po šimto metų. Labiau nei siurblys robotas ir kiti šiuolaikiniai išradimai juos nustebina tai, kad Nepriklausomybės aktas guli ne Vilniuje, o Berlyne. Ketveriukė pasiryžta jį sugrąžinti ir leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę. Nors filmo pavadinimas primena istorinę dramą, čia nerasite nuobodžių datų ir faktų – komedijoje gausu gero humoro, iki skausmo pažįstamų stereotipų ir linksmų, kasdieniškų situacijų.

„Puikus O. Šurajevo pirmasis filmas – šaržas, paremtas Lietuvos pokario istorinių politinių asmenybių, ir dabartinės Lietuvos aplinkybių nesuderinamumo“, – jaunąjį režisierių giria V. Rumšas.

Filmą rasite ČIA.

„Mes“ (angl. Us)

Visi puikiai įsivaizduojame, kaip atrodo įprastas siaubo filmas, komedija ar siaubo komedija. Tačiau naujuoju siaubo filmų genijumi tituluojamo Jordano Peele filmas „Mes“ neatitinka nei vieno iš šių trijų žanrų stereotipų. Nors filme tikrai nemažai vietų, kuriuose išspausite šypseną, pati filmo atmosfera yra ypatingai tamsi, bauginanti ir kelianti šiurpą.

Juostos epicentre atsiduria Adelaidė (akt. Lupita Nyong) ir Geibas (akt. Winston Duke), drauge su vaikais atvykę ramaus poilsio prie jūros. Lydima draugų, jauna šeima praleidžia jaukią popietę paplūdimyje, tačiau po traumos gyjančiai Adelaidei ima atrodyti, jog jie – pavojuje. Vos sutemus, ant ramiu prieglobsčiu turėjusio tapti namo slenksčio išdygsta rankomis susikibę keturi nepažįstamieji. Nelaukti svečiai nenusiteikę ramiems pašnekesiams ar jaukioms atostogoms – jie atvyko medžioti, gąsdinti ir žudyti, tačiau pasislėpti nebus lengva – jie atrodo bei masto kaip mes.

„Šis filmas ne tik nuotaikingai linksmina savo šaržais „Comedy central“ situacijose, bet ir priverčia kūną eiti pagaugais, nors tai, atrodo, nesuderinami dalykai. Tai labai skoningas kinas, kuris nukelia į tamsiausias šeimos gyvenimo baimių gelmes“, – pasakoja aktorius.

Filmą rasite ČIA.

„Įniršis“ (angl. Fury)

Istorija negailestinga, karas – baisus. Donas Koljė (akt. Brad Pitt) – užkietėjęs Amerikos armijos seržantas, vadovaujantis tanko, pavadinimu „Įniršis“, įgulai. Ją be vado sudaro kulkosvaidininkas Boidas (akt. Shia LaBeouf), užtaisytojas Greidis (akt. Jon Bernthal), vairuotojas Trinis (akt. Michael Peña) ir padėjėjas Red. Kai pastarąjį nušauna vokiečiai, Dono įgulai priskiriamas naujokas Normanas Elisonas (akt. Lonas Lermanas), kuris armijoje dar tik pora mėnesių, ir viskas, ką jis iki šiol darė – tai buvo sekretoriaus darbas biure. Matydami, kad Normanas yra visai nepatyręs ir apskritai neišmano nieko apie karą, vyrai nejaučia vaikinui simpatijos, tačiau „Įniršiui“ paskiriamos naujos užduotys – tad pavargę ir suirzę kariai negali galvoti apie nieką kitą, tik kaip jas įvykdyti.

Griežtas seržantas Donas Normanui rodo karą tokį, koks jis yra, nori užgrūdinti naujoką. Bet ar įmanoma prie viso to priprasti? Ar galima susigyventi su karu ir visus tanko vyrus išsaugoti gyvus iki karo pabaigos? Filmas sulaukė komercinės sėkmės (uždirbo per 211 milijonų dolerių) ir kritikų įvertinimų už gerą režisūrą, tikslų karo atvaizdavimą bei puikią pagrindinių aktorių Brado Pitto ir Logano Lermano vaidybą.

„Šį filmą būtina žiūrėti su ausinėmis! Nesu didelis karo istorijos žinovas, bet, manau, kad filme „Įniršis“ puikiai perteiktas tankų vaidmuo karo veiksmuose. Specialūs garso efektai tiesiog pribloškia, tad kovos scenas galima pažiūrėti lietuvių kalba, o tada dar kartą be vertimo. Na ir, aišku, Bradas Pittas“, – savo simpatijas šiai Holivudo žvaigždei atiduoda V. Rumšas.

Filmą rasite ČIA.

Užsakymo nr.: PT_84288363