Anksčiau žiniasklaidoje pasirodę pranešimai skelbė apie tai, kad 57 metų treneris Abdulmanapas yra komos būsenoje. Taip pat, kad jam diagnozuotas plaučių uždegimas ir jis patyrė insultą.

„Abdulmanapas pateko į Machačkalos ligoninę dar balandžio 24 dieną. Jam buvo diagnozuotas virusinis plaučių uždegimas, tačiau iš pradžių treneris jautėsi gana gerai. Jis netgi mankštinosi, nors gydytojai jam liepė griežtai laikytis lovos režimo. Vėliau jis pasijautė prasčiau, vyrą perkėlė į reanimacinę palatą.

Gydytojai sakė, kad Abdulmanapas atsisakė koronaviruso testo ir niekas nesugebėjo jo perkalbėti.

Gegužės pradžioje garsiojo Ch. Nurmagomedovo tėvo sveikata negerėjo, giminaičiai norėjo jį perkelti į Maskvą. Machačkalos ligoninėje nebuvo reikiamos įrangos, kuri būtų palengvinusi sergančiajam kvėpavimą.

Vis dėlto Chabibas pasirūpino, kad jo tėvas būtų perkeltas į Rusijos sotinę, kur treneriui buvo diagnozuota COVID-19.

Gegužės 3 dieną A. Nurmagomedovas dar patyrė ir infarktą. Jam buvo atlikta operacija, Abdulmanapo būklė vis dar sudėtinga“, – teigia šeimai artimas šaltinis.

A. Nurmagomedovas yra UFC lengvojo svorio čempiono Chabibo treneris ir tėvas. Kovotojas šiuo metu savo sąskaitoje turi 28 pergales iš tiek pat kovų. Garsioje dvikovoje 2018 metais jis įveikė skandalingąjį airių kovotoją Conorą McGregorą.

Pastarasis nustūmė šalin visą neapykantą savo varžovui, kurią pastarosiomis savaitėmis liejo socialiniuose tinkluose, ir pareiškė, kad meldžiasi už A. Nurmagomedovo sveikatą.

„Labai gaila girdėti. Tikras kovos menų genijus“, – apie Chabibo trenerį ir tėvą kalbėjo airis. Prie jo prisidėjo ir UFC prezidentas Dana White'as, linkėdamas ligoniui sveikatos.

A. Nurmagomedovas išugdė 18 pasaulio kovinio sambo čempionų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)