Antradienį teismas skyrė 35 metų kipriečiui 45 dienų laisvės atėmimo bausmę. Kovą vyras buvo sulaikytas policijos už tai, kad pažeidė dėl koronaviruso epidemijos įvestus judėjimo apribojimus ir komendanto valandą.

Teismo sprendimas šalyje išprovokavo pasipiktinimo bangą, o generalinis prokuroras pareiškė, kad skirta bausmė – netinkama.

Šiai nuomonei pritarė ir šalies prezidentas Nikas Anastasiadis.

„Pasinaudodamas Konstitucijos jam suteiktais įgaliojimais ir atsižvelgdamas į generalinio prokuroro rekomendaciją, prezidentas nusprendė suspenduoti bausmę“, – rašoma vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame pranešime.

Jame pažymima, kad priimdamas sprendimą prezidentas atsižvelgė, kad praėjus dviem dienoms po to incidento buvo nuspręsta, jog už tokio pobūdžio pažeidimus turi būti vietoje skiriama bauda.

Kovo 25-ąją per komendanto valandą kiek po 21 valandos pareigūnų sulaikytas vyriškis sakė, kad vyksta aplankyti draugės.

Komendanto valanda, galiojanti nuo 21 val. iki 6 val., Kipre buvo įvesta kovo 24 dieną, siekiant pažaboti koronaviruso plitimą.

Salos rytinėje pakrantėje esančios Famagustos apygardos teismas nusprendė, kad kaltinamasis žinojo apie karantiną, tačiau nusprendė jo nepaisyti.


„Kai kas galvoja, kad yra aukščiau įstatymo ir bendrapiliečių, ignoruoja potvarkius ir toliau gyvena taip, lyg aplinkui nieko nevyktų“, – nurodė teismas.

Laikraštis „Phileleftheros“ pranešė, jog vyro motina sakė, kad jis iš tiesų gyvena su savo mergina ir po darbo vyko į bendrus jųdviejų namus.

Kipre iki šiol nustatyti 905 koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejai, 17 žmonių nuo šios ligos mirė.

Atskilusioje Šiaurės Kipro Turkų Respublikoje, kurią pripažįsta tik Ankara, nustatyti 108 COVID-19 atvejai ir keturios mirtys.