Pasak namą turinčios architektės Jennifer Vrazel iš studijos „Studio Steinbomber“, kuri neseniai renovavo savo virtuvę su šiuo ryškiu, įdomiu blizgančiu skiediniu, pirmą kartą po remonto atėję į svečius žmonės iš karto pastebi žibančias virtuvės sienas. Pagaliau kam nepatinka blizgūs, spindintys dalykai?

J. Vrazel ne pirmą kartą atnaujino virtuvę. Dar 2005 m. jį atliko kosmetinių pakeitimų – nudažė tamsias medines spinteles pilkai, atnaujino dalį prietaisų. Virtuvėje buvo tik vienas langas, taigi stigo natūralios šviesos, virtuvėje buvo tamsoka. Ką sugalvojo šeimininkė? Seną spintą pakeitė atviromis lentynomis ir moderniomis europietiškos stiliaus spintelėmis, nudažytomis balta su pilkšvu atspalviu. Virtuvėje buvo įtaisyta daugiau šviestuvų, įrengti marmuro imitacijos paviršiai – jie padeda išsklaidyti saulės šviesą po visą virtuvę. Tą patį darė ir baltos klasikinės plytelės, tačiau J. Vrazel norėjosi ryškesnio akcento, todėl ji gana greitai apsisprendė dėl blizgančio glaisto.

Blizgus paviršius

Ji tik kartą buvo mačiusi taip apipavidalintas sienas, tačiau iš karto susižavėjo ir nepamiršo. Jos verslo partnerė Amy Bramwell buvo apipavidalinusi tėvų namų sienas blizgiu glaistu. A. Bramwell nuomone, tai suteikė erdvei gyvumo, pikantiškumo, sienos maloniai žvilgėjo. „Pamaniau, kodėl visame name nepadarius tokių sienų. Juk tai nuostabu!“ – pamanė J. Vrazel, pamačiusi kolegės tėvų namus.

Nei J. Vrazel namus remontavę meistrai, nei plytelių klojėjas nebuvo girdėję apie blizgų glaistą, todėl užsakė, kad pagamintų. Architektė mano, kad šis glaistas darosi vis populiaresnis. Jau yra pirkti blizgių mišinių, kurių galima įmaišyti į standartinį glaistą, didelėse statybinių medžiagų parduotuvėse būna pirkti kelių atspalvių blizgių glaistų.

Jei susidomėjote šia tendencija, turėkite omenyje, kad patys įmaišydami blizgios medžiagos į glaistą virtuvės ar vonios kambario sienoms, išgausite norimą blizgumo lygį. Tiesa, yra puikių, subtilių pagamintų mišinių.

Apibendrinant galima teigti – jei ieškote gana nebrangaus, lengvo būdo atnaujinti namus, įnešti į virtuvę ar į vonios kambarį šviesos, vizualiai pagyvinti ir praplėsti, blizgus glaistas – puikus variantas.

Kaip atrodo architektės virtuvė, rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)